CRBS-reeks De waarde van smartengeld

Auteur F.T. Oldenhuis en H. Vorsselman
CRBS-reeks De waarde van smartengeld

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089747983
  • ISBN 10 9089747982
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht van de Rijksuniversiteit Groningen organiseerde op 8 oktober 2012 voor de zesde maal het Gronings Letselschadecongres. Dit jaar werd het een succesvolle coproductie met het jubilerende juridische vakblad Verkeersrecht dat op 1 januari 2013 zestig jaar bestond. Vijf zeer ervaren sprekers en een panel van vier professionals uit de praktijk bogen zich over het thema van het congres: 'De Waarde van Smartengeld'. Prof. mr. N. Frenk beet het spits af met enkele inleidende observaties. Hij vroeg met name aandacht voor de stagnerende smartengeldbedragen in Nederland. Vervolgens nam prof. mr. C.C. van Dam de toehoorders mee de grens over. Hij stond - aan de hand van een korte rechtsvergelijking - stil bij twee actuele 'smartengeldvragen': ... de vraag hoe de stagnatie in de hoogte van het smartengeld doorbroken kan worden en de vraag hoe het smartengeld op meer consistente en transparante wijze kan worden begroot. Prof. mr. A.J. Verheij brak in zijn bijdrage een lans voor een andere benadering van het leerstuk smartengeld. Een meer rights-based benadering in plaats van de thans veelal geldende damage-based benadering. In het middagdeel was het woord traditioneel aan de rechter. Prof. mr. G. de Groot belichtte het thema vanuit het perspectief van de feitenrechter en Hoge Raad. Advocaat mr. Chr. H. van Dijk sloot de lezingen af met een bespreking van de rol van de belangenbehartiger en verzekeraar in de discussie over de hoogte en vaststelling van het smartengeld. De dag werd afgesloten met een discussiepanel. Het onderwerp van de dag werd bediscussieerd door mr. F.Th. Kremer (directeur stichting PIV), mr. G.M. van Wassenaer (advocaat bij Beer advocaten) en mr. A.H. Sas (beleidsmedewerker juridische zaken Slachtofferhulp Nederland). Het panel werd voorgezeten door mr. J. Sap (vicepresident van de Rechtbank Midden-Nederland). De kern van deze bundel vormt een weerslag van de vijf gehouden referaten, uiteraard in geactualiseerde vorm. Panelleden Van Wassenaer en Sas hebben tevens een bijdrage geleverd. Een drietal congresgangers, EUR-masterstudenten E. Dekker, P.F. Slob en Y. Slob, zorgt voorts voor verdere verbreding. Zij belichten het smartengeld vanuit rechts- en gezondheidseconomisch perspectief. Prof. mr. S.D. Lindenbergh, zeer vertrouwd met het thema smartengeld, verzorgdeditmaal op treffende wijze de uitleiding van de bundel. Dit boek is voor zowel de rechtswetenschap als de rechtspraktijk van groot belang. Want wie aan de weg timmert, moet zijn vak bijhouden!

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.