Overige publicaties Kunst, recht en geld

Redacteur Inge van der Vlies
Overige publicaties Kunst, recht en geld

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089747280
  • ISBN 10 9089747281
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Overheidsfondsen en particuliere fondsen willen graag samenwerken om zo de krachten te bundelen en meer geld voor de kunsten te organiseren. Dat is een nieuwe, positieve ontwikkeling. Door de samenwerking worden bureaucratische kosten gereduceerd: er hoeft maar een keer te worden beoordeeld en besloten. Dat scheelt menskracht en maakt dus de kosten lager. Bovendien is er kennisuitwisseling, zo kan er meer geld aan het maken van kunst worden besteed. De aanvrager hoeft maar een keer aan te vragen. Effectiever en efficiënter kan het niet. Van de overheid wordt actieve medewerking bij deze nieuwe vormen verwacht. De centrale overheid heeft met name hierop aangedrongen. Diezelfde centrale overheid laat echter juridische obstakels bestaan waardoor deze samenwerking wordt bemoeilijkt. De centrale ...overheid met name vraagt de culturele instellingen om ondernemerschap. De vraag is of zij voldoende ruimte laat om de authentieke bijdrage van de culturele sector haar bijdrage te laten leveren. Hoe actief moeten de instellingen worden, hoeveel compromissen moeten de instellingen sluiten? De vergelijking tussen een afwachtende overheid waar het het faciliteren van nieuwe samenwerkingsvormen op het terrein van de kunstfinanciering betreft, dringt zich op. Met de fiscale instrumenten leek de centrale overheid hoog van de toren te blazen, maar hoe gemakkelijk toepasbaar, transparant en effectief is het stelsel eigenlijk? Heeft de overheid hier niet te veel mooie woorden aan zichzelf besteed, terwijl zij nogal negatief over de culturele sector was? Aan de positie van de filmsector en de musea wordt aparte aandacht besteed, gelet op hun bijzondere plaats in het juridische bestel. In het slothoofdstuk worden suggesties gedaan ter verbetering van de juridische randvoorwaarden opdat nieuwe vormen van samenwerking en nieuwe vormen van financiering als crowdfunding kunnen slagen. De redactie van het boek lag bij Inge van der Vlies (hoogleraar staatsen bestuursrecht, kunst en recht aan de Universiteit van Amsterdam). De bijdragen zijn van Jan Bank (emeritus hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit van Leiden), Annemarie Bergman (medewerker bij het Nederlandse Filmfonds en verbonden aan de UvA), Monica Bremer (advocaat te Amsterdam), Nathalie Idsinga (belastingadviseur bij Loyens&Loeff en verbonden aan de UvA), Nicoline Verhaar (zzp'er te Amsterdam), Reyer van der Vlies (trainee bij de Rijksoverheid) en Inge van der Vlies.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.