Werkgeversaansprakelijkheid

Werkgeversaansprakelijkheid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462150461
  • ISBN 10 946215046X
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In Nederland vinden er jaarlijks tienduizenden arbeidsongevallen plaats. Voor alle betrokkenen heeft dat vervelende en soms verstrekkende gevolgen. De overheid heeft in de loop der jaren talloze voorschriften uitgevaardigd die moeten voorkomen dat arbeidsongevallen plaatsvinden. De belangrijkste wet op dat terrein is de Arbeidsomstandighedenwet. Als arbeidsongevallen dan toch plaatsvinden komt dat vaak doordat de in die wet gegeven voorschriften niet of onvoldoende worden nageleefd. Daarnaast zijn er wettelijke voorschriften die ervoor moeten zorgen dat de werknemers, die het slachtoffer zijn van een arbeidsongeval, niet zonder inkomen komen te zitten. Daarmee wordt het terrein betreden van het Burgerlijk Wetboek (loondoorbetaling bij ziekte), de Ziektewet en de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. ... Er bestaan ook nog allerlei aanvullende regelingen, per onderneming, bedrijfstak of beroepsgroep. Hoeveel er ook over loon en uitkering is geregeld, toch kunnen slachtoffers van arbeidsongevallen daarmee niet tevreden zijn. Ze kunnen overwegen hun werkgever civielrechtelijk aansprakelijk te stellen voor de geleden schade - zowel materiële als immateriële. Deze aansprakelijkheid is gekoppeld aan een op de werkgever gelegde zorgverplichting voor een veilige werkomgeving. In dit boek staat deze in art. 7:658 BW neergelegde regeling centraal. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de werkgeversaansprakelijkheid buiten dit artikel, waarbij zaken als redelijkheid en billijkheid en goed werkgeverschap een rol spelen. Aan de orde komt ook de werknemersaansprakelijkheid voor schade die hij toebrengt aan zijn werkgever en een derde. Deze geactualiseerde editie is aangevuld met nieuwe inzichten en recente voorbeelden uit de rechtspraktijk.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.