Organisatie- en personeelsmanagement

Auteur Jan-Willem Rengelink en Klaas Schouwstra
Organisatie- en personeelsmanagement

Tweedehands 40,-

1 advertentie

Michiel Meuzelaar

Geplaatst op 1 September 2023
Prijs exclusief verzendkostenKopen?

Stuur een bericht om met de verkoper in contact te komen. Met hem/haar kun je afspreken welke prijs je wilt betalen of hoe je de overdracht wilt regelen.

Product informatie

  • ISBN 9789491743184
  • ISBN 10 949174318X
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De uitdaging van het prachtige vak humanresourcesmanagement is het in balans brengen en houden van de belangen van de organisatie en haar medewerkers. Wanneer het de leidinggevende, manager of HR-professional lukt om de medewerker optimaal te laten presteren, dan zal dit maximaal bijdragen aan de doelstelling van de organisatie. In Organisatie- en personeelsmanagement wordt duidelijk en stapsgewijs de link gelegd tussen organisatiemanagement en personeelsmanagement. HRM is geen zelfstandig vakgebied of losstaande afdeling, maar functioneert binnen de context van de organisatie. Dit boek biedt een integrale benadering van zowel de organisatie als de personeelsfactoren. De meeste boeken op het gebied van HRM bespreken alle theorieën en modellen van het vakgebied. Rengelink en Schouwstra pakken ...het echter anders aan. Nadat ze een aantal verschillende modellen en invalshoeken geïntroduceerd hebben, bieden ze één model aan waarin alle hoofdlijnen van organisatie- en personeelsmanagement samenkomen. Dit model vormt het handvat waarmee zowel naar de theorie als de praktijk wordt gekeken. Het boek bestaat uit vijf delen, waarin de lezer een compleet beeld krijgt van het vakgebied. Deel I geeft een introductie op organisatie- en personeelsmanagement. Deel II zoomt verder in op organisatiemanagement en in deel III, IV en V komen de drie pilaren van effectief personeelsmanagement aan de orde: leiderschap, verantwoordelijkheid en de menselijke maat. De praktijk komt in dit boek uitgebreid aan bod. Dankzij de jarenlange ervaring van de auteurs in het vakgebied staat het boek bol van voorbeelden die de stof tot leven brengen. Elk hoofdstuk sluit af met vragen waarmee de lezer kan controleren of hij de stof begrepen heeft en de theorie kan toetsen in de praktijk. Dit maakt het boek niet alleen uitermate geschikt voor HRM-studenten, maar ook voor leidinggevenden die op zoek zijn naar de juiste vertaling van de organisatiedoelstelling naar een effectief personeelsbeleid op de werkvloer.

Tweedehands studieboeken

Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

Michiel Meuzelaar

Meer advertenties23

40,-

Exclusief verzendkosten

Bespaar 43% 29,95

Nieuwprijs 69,95

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.