In het diepe

In het diepe

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462150683
  • ISBN 10 9462150680
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

'Ik wostel niet langer en kom boven.' Je bent gekozen als or-lid of als lid van een ander medezeggenschapsorgaan en nu? Worstel niet langer met vragen die je tegenkomt en ga met meer zelfvertrouwen direct vanaf het begin aan de slag. Met deze praktische wegwijzer krijg je: - de belangrijkste zaken uit de wetgeving (voornamelijk Wet op de ondernemingsraden) waarmee je geconfronteerd wordt; - op een simpele manier uitleg en tips vanuit de praktijk van Inge Hofstee en Marion Winnink; - inzicht in het doel en de positie van de ondernemingsraad en het ondernemingsraadslid, zijn faciliteiten en de rechten en taken van de or;- - handvatten voor effectief vergaderen, contacten maken en onderhouden met de achterban en andere partijen, zoals de vakbonden. Kortom als beginnende medezeggenschapper ... vind je met dit boek makkelijk de weg in de dagelijkse or-wereld. Verkorte inhoudsopgave 1.Kernbegrippen 2.Medezeggenschapsstructuren 3.Wat doet een or? 4.Faciliteiten 5.Werkdocumenten 6.Informatie 7.Initiatiefrecht 8.Adviesrecht 9.Instemmingsrecht 10.Stimulerende taken 11.Naar de rechter? 12.Vergaderen 13.Or en achterban 14.Or en vakbond 15.Aanvullende informatie Achtergrond van de auteurs: Inge Hofstee (1968) is advocaat en partner bij Boontje Advocaten. Ze is een specialist op het gebied van collectief arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. Op deze terreinen adviseert en procedeert zij. Ze geeft trainingen aan zowel bestuurders als aan ondernemingsraden en staat beiden ook bij in advies- en/of instemmingstrajecten. Daarnaast publiceert zij regelmatig op het terrein van medezeggenschapsrecht. Inge is tevens mediator. Marion Winnink (1959) heeft haar sporen in de medezeggenschap wel verdiend. Ze is jarenlang voorzitter van een or geweest, heeft deel uitgemaakt van een groepsondernemingsraad en is lid geweest van een centrale ondernemingsraad. Ze is betrokken bij de oprichting van een ondernemingsraad bij haar huidige werkgever. Voorheen heeft ze in haar andere dagelijkse werk meegewerkt aan diverse uitgaven op het gebied van medezeggenschap en ook enkele boeken zelf geschreven. In de periode 2000 - 2006 was zij werkzaam als trainer/adviseur van ondernemingsraden. Sinds 2006 is zij hoofdredacteur van het vaktijdschrift OR informatie.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.