Antwoordenboek pensioenen 2017

Auteur P.F. Doornik en P.M.J. der Kinderen
Antwoordenboek pensioenen 2017

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462154704
  • ISBN 10 9462154708
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op 21 juni 2016 plaatste de toezichthouder op de Nederlandse pensioenuitvoerders - De Nederlandsche Bank - een bericht op zijn website met de kop: "Nederlands pensioenstelsel gebaat bij fundamenteleveranderingen". Volgens de toezichthouder zijn een persoonlijk pensioenvermogen en een leeftijdsafhankelijk beleggingsbeleid noodzakelijke bouwstenen om te komen tot een duurzaam stelsel. Dit moet discussies tussen generaties over wie recht heeft op welk deel van het pensioenvermogen voorkomen en vermijdt het doorschuiven van tekorten naar toekomstige generaties. De persoonlijke pensioenvermogens zijn aan te vullen met een collectieve buffer om op in te teren in slechte tijden.Ook de SER heeft in zijn advies van 20 mei 2016 een alternatief voor ons huidige pensioenstelsel onderzocht namelijk ... een \'persoonlijk pensioenvermogen met collectieve risicodeling\'.Zowel het standpunt van DNB als het advies van de SER bouwen voort op de Hoofdlijnenbrief van 6 juli 2015 van het kabinet waar een aantal richtinggevende hoofdlijnen voor een toekomstbestendig pensioenstelseluiteen waren gezet.Langzamerhand lijkt wel duidelijk te worden dat de geesten rijp worden gemaakt voor een ingrijpende wijziging van ons pensioenstelsel; dat zal minder collectief worden en we zullen afscheid gaan nemen van de huidige uitkeringsovereenkomst. Hoewel dit allemaal nog heel ver weg lijkt zou het in het huidige tijdsgewricht ook zo maar eens heel snel kunnen gaan met deze fundamentele wijzigingen. In deze editie van het Antwoordenboek Pensioenen vindt u in Hoofdstuk A onder meer de wijzigingen als gevolg van de Wet Pensioencommunicatie en het Wetsvoorstel dat het instemmingsrecht van de ondernemingsraad over pensioenen belangrijk zal wijzigen. Ook wordt de nieuwe wet behandeld die het mogelijk maakt om te kunnen doorbeleggen in een beschikbare premieregeling na de pensioendatum.Daarnaast zijn uiteraard de antwoorden op de meest gestelde vragen op het terrein van pensioen waarmee u in uw praktijk wordt geconfronteerd, weer geactualiseerd.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.