Slow Management Slow Management - Wendbaar - Herfst 2014

Redacteur Walter van Hulst
Slow Management Slow Management - Wendbaar - Herfst 2014

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462200777
  • ISBN 10 9462200777
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Wendbaar\'Iemand met een leuk idee kan een bedrijf van honderd jaar oud zo om zeep helpen, in twee jaar kun je weg zijn\', zegt Carla Smits-Nusteling, voormalig van . De telecomsector is zeer toegankelijk voor nieuwe spelers. Door open te staan voor de inbreng van andersdenkenden kun je daarop anticiperen.Anticiperen op wat niet te voorzien is, daar gaat wendbaarheid of agility om. \'Een wendbare organisatie heeft geen reorganisaties meer nodig\', stelt adviseur/promovendus Mark Nijssen.Wendbaar worden is volgens hem een proces van jaren, en grijpt in op allerlei aspecten: - beleid, kennismanagement, communicatie. We moeten ons daarbij niet gek laten maken door start-ups die hele bedrijfstakken zouden verstoren met de nieuwste technologieën, ook wel disruptive ... innovation genoemd, zo betoogt Sjors van Leeuwen in dit nummer.Wat die nieuwste snufjes betreft: hoe zit het met de opkomst van de apps? Ze bieden fun en handige informatie. En stap voor stap helpen ze bij het werk. Gaan apps de organisatie voorgoed veranderen? De smartphones en tablets hebben in ieder geval al een vaste positie verworven, niet alleen bij de consument maar ook bij bedrijven en andere organisaties. Zorgaanbieder Sensire in de Achterhoek werkt succesvol met iPads, en bewerkstelligt tegelijkertijddat zorgverleners meer bij de mensen thuis komen - veel papierwerk is passé, naar tevredenheid van de klanten én de medewerkers.En het onderwijs? \'De kloof tussen onderwijs en samenleving is nog nooit zo groot geweest\', aldus Theo van Dellen, universitair docent Pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en deskundige op het gebied van life long learning. Het onderwijs zou kinderen moeten voorbereiden op een leven lang leren, maar doet het dat wel? Links en rechts in het veld borrelt devernieuwing op, zoals bij de Steve Jobs-scholen. Met ook hier een belangrijke rol voor de iPad.Verder in dit nummer meer wendbaarheid in de vorm van de Blusbus, Waffels op Wielen en andere food trucks, een fotoreportage over verdwenen en nieuwe beroepen en een prachtige fotoserie over Nederlandse bedrijven die zich aanpassen aan veranderingen.Slow ManagementElk kwartaal biedt Slow Management inspirerende verhalen over organiseren met ruimte voor vakmanschap, samenwerken op basis van vertrouwen, en verbinden van mensen in en om de organisatie. Telkens aan de hand van een thema. \'Slow\' staat niet voor langzaam, maar is een aanduiding van oorspronkelijkheid, kwaliteit, diepgang en duurzaamheid. Geen theoretische verhalen over nieuwe modellen, maar behalve diepgravende analyses vooral vlotte reportages, interessante interviews en boeiende fotografie. Over nieuwe vormen van organiseren en gedreven mensen die laten zien dat het anders kan.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.