Landsverordening administratieve rechtspraak Curaçao

Redacteur L.J.J. Rogier , M.E.B. de Hasethen en J. Sybesma
Landsverordening administratieve rechtspraak Curaçao

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462901803
  • ISBN 10 9462901805
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nadat reeds in 1997 in Aruba een Landsverordening administratieverechtspraak (LarAUA) was ingevoerd, is in 2001 ook in de voormaligeNederlandse Antillen een Landsverordening administratieve rechtspraak(LarNA) van kracht geworden. Met de invoering van deze verordeningis beoogd dat alle overheidsbeschikkingen door debestuursrechter kunnen worden getoetst op hun rechtmatigheid. Totde herstructurering van het Koninkrijk op 10 oktober 2010 was dezelaatste verordening van kracht op de eilanden Curaçao, Sint Maarten,Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Vanaf die datum gold op Bonaire, SintEustatius en Saba de Wet administratieve rechtspraak BES (WarBES),die nog grotendeels overeenkwam met de LarNA. De Lar NA bleef tot2015 in vrijwel ongewijzigde vorm in zowel Curaçao ... als in SintMaarten van kracht. In 2015 werd in Curaçao echter de LarCur oponderdelen aangepast, zodat deze nu afwijkt van de variant die opSint Maarten van kracht is gebleven (LarSXM).Uitgangspunt van dit artikelsgewijs commentaar is de LarCur. Waarmogelijk en nodig wordt verwezen naar de corresponderende artikelenin de LarAUA, LarSXM en WarBES. Tevens wordt veelvuldig verwezennaar de corresponderende artikelen van de NederlandseAlgemene wet bestuursrecht, die in hoge mate verwant is aan en alsvoorbeeld heeft gediend voor de Larren en de WarBES.Deze tweede druk van het artikelsgewijs commentaar is de opvolgervan het artikelsgewijs commentaar op de Landsverordening administratieverechtspraak Nederlandse Antillen en Aruba uit 2003. Tweeauteurs van de eerste druk hebben ook aan deze tweede druk meegewerkt:prof. mr. L.J.J. Rogier, emeritus-hoogleraar Staats- en bestuursrechtaan de Erasmus Universiteit Rotterdam en bijzonderhoogleraar aan de Universiteit van Curaçao, en mr. dr. J. Sybesma,hoofd juridische afdeling van de Centrale Bank van Curaçao en SintMaarten. De derde auteur mr. M.E.B. de Haseth is werkzaam bij deAfdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en in het kadervan een samenwerkingsproject tussen de Raad van State en hetGemeenschappelijk Hof betrokken bij de juridische ondersteuningvan het bestuursrechtelijk Hof.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.