Serie Bouw- en aanbestedingsrecht, Bouwrecht Deel 10

Auteur M.A. van Wijngaarden Bewerker M.A.B. Chao-Duivis
Serie Bouw- en aanbestedingsrecht, Bouwrecht Deel 10

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789490962272
  • ISBN 10 9490962279
  • Druk 5
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de Serie Bouw- en Aanbestedingsrecht geeft de auteur een op de praktijk gerichte behandeling van de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht. Centraal staat de behandeling van de verschillende algemene voorwaarden in de bouw. Het commentaar van de schrijver op elk van deze algemene voorwaarden is voorzien van veel jurisprudentie, ook die niet elders is gepubliceerd, met name van de Raad van Arbitrage voor de Bouw alsmede de overheidsrechter. Op deze wijze worden de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht in deeltjes van beperkte omvang, doch tamelijk uitputtend, behandeld. Daarbij komen in de eerste plaats die onderwerpen aan de orde, die in de praktijk het meest aanleiding tot conflicten geven.Deel 10 behandelt:Hoofdstuk 25: de honorering ... van de adviseur, in het bijzonder wanneer die geschiedt op grondslag van de bouwkosten van het werkHoofdstuk 26: de honorering van de adviseur op grondslag van de bouwkosten van het werkBij de vijfde druk De herdruk van de delen architectenrecht (de delen 7 tot en met 11) heeft veel langer op zich laten wachten dan passend is in het ritme dat normaliter wordt aangehouden. De reden is gelegen in de beoogde herziening van de DNR 2005. Daar is met tussenpozen aan gewerkt sinds 2007 en een aantal malen heeft het vertrouwen bestaan dat de nieuwe DNR snel zou worden afgekondigd. De afkondiging van de DNR 2011 heeft in augustus 2011 plaatsgevonden. Naast de verwerking van de DNR 2011 vond een andere wijziging plaats in dit deel: voor zover in dit deel bepalingen waren opgenomen uit de RT 1988, de AR en de SR uitgaven van vóór de SR 1997 zijn deze verwijderd. De geïnteresseerde lezer zij verwezen naar de vorige druk; de jurisprudentie op deze regeling is gehandhaafd. Geschrapt zijn voorts de transponeringstabellen van SR 1988 naar SR 1997: ook daarvoor zij de lezer naar de vorige druk verwezen. Dat veel nieuwe jurisprudentie opgenomen is, spreekt voor zich. Over de auteursMr. M.A. van Wijngaarden: in leven emeritus hoogleraar bouwrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden Prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis: hoogleraar bouwrecht aan de Technische Universiteit Delft

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.