Arbeidsomstandighedenrecht Certificering op het terrein van de arbeidsomstandigheden

Auteur J. van Drongelen en N.H. Veendam
Arbeidsomstandighedenrecht Certificering op het terrein van de arbeidsomstandigheden

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789490962753
  • ISBN 10 9490962759
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de arbeidsomstandighedenwetgeving is voorzien in een toetsing vooraf voordat een bepaalde activiteit of een bepaald arbeidsmiddel mag worden verricht of gebruikt. Zo mag een torenkraan alleen worden bediend door iemand die in het bezit is van een deskundigenbewijs en moet de torenkraan zelf zijn gekeurd voordat hij mag worden gebruikt. Dit geldt ook voor de vakbekwaamheid van deskundigen van arbodiensten, bij gasdeskundigen, bij werkzaamheden met springstoffen en professioneel vuurwerk, bij het slopen van asbest, hijs- en hefwerktuigen en hijs- en hefgereedschappen aan boord van schepen en bij duikarbeid en duikartsen. Via het systeem van certificering is de mogelijkheid geopend dat de Minister van SSZW de zogenoemde certificerings- en keuringsinstanties aanwijst die aan door hem gegeven ... normen toetsen, de vereiste documenten verstrekken en het toezicht uitoefenen. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van het systeem van de Raad van Accreditatie. Het voordeel daarvan is dat er een helder onderscheid wordt gemaakt tussen normering (Minister van SZW) en toezicht (Raad van Accreditatie). Het certificatiesysteem van de arbeidsomstandighedenwetgeving is in 2012 ingrijpend gewijzigd. Welke algemene rechten en verplichtingen bestaan er voor de diverse spelers? Hoe steekt de aanwijzingsprocedure op hoofdlijnen in elkaar? Wat zijn de positie en rol van de desbetreffende sectoren (schema’s; beheerstichtingen)? Wie houden er toezicht, op welke wijze en welke maatregelen zijn er mogelijk bij disfunctioneren van een certi­ficerings- en keuringsinstantie of certificaathouder? Doel van dit boek is om inzicht te geven in de hoofdlijnen van dit nieuwe systeem en is niet alleen bedoeld voor juristen, maar ook voor het onderwijs en eenieder die zich in de praktijk met deze materie Over de auteurs Mr. dr. J. van Drongelen: universitair hoofddocent Sociaal Recht en Sociale Politiek Universiteit van Tilburg. Mr. N.H. Veendam: senior wetgevingsjurist bij de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (arbeidsverhoudingen) en van Infrastructuur en Milieu (spoor- en wegvervoer)

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.