Harlingen, geschiedenis van de Friese havenstad

Auteur Meindert Schroor Redacteur J.J. Huizinga , Y.B. Kuiper , M.J.C. Otten en D.P. de Vries Illustrator Monique Vogelsang
Harlingen, geschiedenis van de Friese havenstad

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789492176127
  • ISBN 10 9492176122
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Al bijna vijf eeuwen is Harlingen niet alleen de grootste havenstad, maar was het gedurende lange tijd ook de poort van Friesland Eeuwenlang lag Harlingen op een uiterst gunstige plek. Dat blijkt uit de vele vernieuwingen en mensen die kwamen overwaaien uit met name Holland en Vlaanderen. Migranten drukten lange tijd een stevig stempel op de Waddenzee. Het waren met name hun kennis en vaardigheden, hun trafieken, handelsrelaties en overzeese contacten, die Harlingen zo'n specifieke plek binnen Friesland bezorgden. Harlingen werd een handelsplaats met een rijk industrieel palet. Dit kwam tot uitdrukking zowel binnen de stadssingels als daarbuiten in de krappe klokslag. Maar ook de langgerekte buitenbuurten aan weerszijden van de Harlinger Trekvaart en Bolswarder vaart, zoals de Grettingabuurt ... en de Koningsbuurt getuigen van die industriële ontwikkeling. In de negentiende eeuw ging alles schuiven. Er kwam gaandeweg een einde aan de uitstekende positie van Harlingen tussen enerzijds Holland, Engeland, Frankrijk en het Middellandse Zeegebied en anderzijds Noord-Nederland, de kleine Oost en de Oostzee. De zoektocht naar nieuwe mogelijkheden bleek een moeizame en ook daarvan doet het boek verslag. Tegelijkertijd hield Harlingen aan deze stagnatie de mooiste binnenstad van Noord-Nederland over. Over de geschiedenis van deze Friese havenstad op de hoek van het Noordwest-Europese vasteland en zijn eigenzinnige bevolking gaat dit boek. Harlingen, geschiedenis van de Friese havenstad is rijk geïllustreerd met oude en nieuwe prenten, foto's, kaarten en plattegronden. Een uitgave kortom, die niet alleen (oud-) Harlingers zal interesseren, maar iedereen met een warm hart voor de geschiedenis van Friesland.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.