Kosten en baten van collectieve pensioensystemen

Redacteur S.G. van der Lecq en O.W. Steenbeek
Kosten en baten van collectieve pensioensystemen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013037555
  • ISBN 10 9013037550
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het Nederlandse pensioenstelsel wordt vaak geprezen als voorbeeld van een stelsel dat goed in elkaar zit: het is effici , het biedt deelnemers zekerheid en het waarborgt de solidariteit en onderlinge betrokkenheid in de maatschappij. In toenemende mate ontstaat echter discussie over het solidariteitsprincipe van collectieve pensioenen. Het draagvlak voor solidariteit lijkt af te nemen en de eigen verantwoordelijkheid van burgers wordt benadrukt. Ook rijst de vraag of die solidariteit nu wel zo\'n goed idee is in het licht van de vergrijzende samenleving. Wat bedoelen we met solidariteit en wat levert de collectiviteit ons eigenlijk op? Widen we deze vormen van solidariteit wel en wat zijn de nadelen die er aan kleven? Wat zijn de gevolgen van keuzes die worden gemaakt voor de arbeidsparticipatie ... van jongeren, ouderen en vrouwen? Bestaat de kans dat groepen mensen worden buitengesloten van deelname en niet of onvoldoende pensioen opbouwen, met alle gevolgen van dien voor de wijze waarop zij op oudere leeftijd in de samenleving kunnen participeren?De voorliggende uitgave Kosten en baten van collectieve pensioensystemen trekt geen eenduidige conclusies, maar biedt feiten, argumenten en nieuwe inzichten waarmee de lezer zelf conclusies kan trekken. Het is een compilatie van bijdragen van gerenommeerde onderzoekers van verschillende universiteiten en uit de beleidspraktijk. Zij bespreken de verschillende solidariteitsbegrippen, de kosten en baten van solidariteit en de macro-economische gevolgen van solidariteit binnen collectieve pensioensystemen. Dit boek inventariseert de impact van gemaakte keuzes en alternatieven.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.