Monografieen sociaal recht De zelfstandige in het sociaal recht

Auteur M.C.M. Aerts
Monografieen sociaal recht De zelfstandige in het sociaal recht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013043976
  • ISBN 10 9013043976
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw verkiezen steeds meer Nederlanders het zelfstanding ondernemerschap boven het werknemerschap. Zo\'n 15 procent van de beroepsbevolking werkt voor rekening en risico van de eigen onderneming en twee op de drie zelfstandigen kiest ervoor zonder personeel te blijven. Deze zelfstandigen zonder personeel (zzp\'ers) onderscheiden zich wat juridische status betreft van de werknemers, maar zijn wat maatschappelijke positie betreft vaak zeer vergelijkbaar met die werknemers.Het UWV beschouwt deze zzp\'ers en hun opdrachtgevers regelmatig als premieplichtig voor de werknemersverzekeringen ZW, WIA en WW. Het gevolg is dat de opdrachtgevers uit vrees voor naheffingen door het UWV voorzichtig zijn met het inhuren van zzp\'ers. De overheid tracht ... deze belemmering voor de economische ontwikkeling weg te nemen door het onderscheid tussen werknemers en zelfstandigen te verduidelijken. Hiertoe wordt in 2001 de Verklaring Arbeidsrelaties (VAR) ingevoerd. Tegelijkertijd vinden tal van ingrepen in het socialezekerheidsstelsel plaats, teneinde het stelsel betaalbaar en beheersbaar te houden. Een van deze ingrepen betreft de afschaffing van de WAZ, de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen, in 2004.In dit proefschrift wordt de arbeidsrechtelijke en socialezekerheidsrechtelijke positie van zelfstandigen beschreven. Ook worden zo\'n vijftig zzp\'ers, freelancers en hun belangenbehartigers aan het woord gelaten over de sociaal-economische positie van zelfstandigen. Zij vertellen onder meer wat de gevolgen zijn van ontwikkelingen in het recht, zoals de invoering van de VAR en de afschaffing van de WAZ, voor hun juridische en sociaal-economische positie.Dr. M.C.M. Aerts is sociaal-wetenschappelijk onderzoeker.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.