Praktijkgids Arbeidsrecht 2012

Redacteur A.M. Vergne en R. Poublon
Praktijkgids Arbeidsrecht 2012

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013095470
  • ISBN 10 901309547X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de Praktijkgids Arbeidsrecht vindt u de informatie die u nodig heeft om arbeidsrechtelijke zaken in de praktijk goed te kunnen uitoefenen. De toepassing van wettelijke rechten en plichten staat in deze publicatie centraal en u krijgt diverse tips en voorbeelden. Aan de orde komen:- arbeidsvoorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst;- flexibele arbeidscontracten en andere alternatieve overeenkomsten inzake de arbeid;- rechten en plichten van werkgever en werknemer;- loon, vakantie en verlof;- ziekte, arbeidsongeschiktheid en re-integratie;- arbeidsomstandigheden, aansprakelijkheid en arbeidstijden;- einde van de arbeidsovereenkomst, waaronder opzegging, ontslag op staande voet, ontbinding door kantonrechter Editie 2012 is aangepast aan alle wijzigingen van het afgelopen jaar, zoals ... hieronder deels is opgesomd.- Vanaf 1 januari 2012 gaat de nieuwe vakantiewetgeving gelden. Zieke werknemers bouwen over de gehele ziekteperiode vakantiedagen op, en niet zoals voor 2012 over het laatste half jaar van ziekte, maar worden daarnaast ook geacht vakantiedagen op te nemen. Tevens wordt er een vervaltermijn voor de wettelijke vakantiedagen geïntroduceerd. Vanaf 1 januari 2012 opgebouwde wettelijke vakantiedagen vervallen zes maanden na het einde van het kalenderjaar waarin ze zijn opgebouwd.- Het kabinet heeft een voorstel ingediend om de meldingsplicht bij collectief ontslag uit te breiden.- In deze uitgave is een subparagraaf over vitaliteitssparen opgenomen.- Sinds 19 juni 2011 kan een aanvraag voor de zogenoemde EU Blue Card worden ingediend. Deze blue card regelt toelating van hoogopgeleide migranten tot de EU.- En moet een concurrentiebeding bij stilzwijgende voortzetting van een contract voor bepaalde tijd of omzetting naar onbepaalde tijd opnieuw schriftelijk worden overeengekomen?In de praktijkgids worden diverse voorbeelden gegeven met betrekking tot de nieuwe vakantieregeling. Ook is aandacht besteed aan het nieuwe wetsvoorstel Babyverlof. Verder zijn in deze editie weer diverse recente rechterlijke uitspraken uit het afgelopen jaar opgenomen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.