Praktijkgids arbeidsrecht 2013

Redacteur M. Diebels en A.M. Vergne
Praktijkgids arbeidsrecht 2013

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462150324
  • ISBN 10 946215032X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Aan de orde komen: - arbeidsvoorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst;- flexibele arbeidscontracten en andere alternatieve overeenkomsten inzake de arbeid;- rechten en plichten van werkgever en werknemer;- loon, vakantie en verlof;- ziekte, arbeidsongeschiktheid en re-integratie;- arbeidsomstandigheden, aansprakelijkheid en arbeidstijden;- einde van de arbeidsovereenkomst, waaronder opzegging, ontslag op staande voet, ontbinding Editie 2013 is aangepast aan alle wijzigingen van het afgelopen jaar, zoals hieronder deels is opgesomd. - De regels rond collectief ontslag zijn per 1 maart 2012 aangescherpt. Er is eerder sprake van collectief ontslag, en de sanctie op niet-naleving van de bijbehorende meldingsplicht is verscherpt. - Het nieuwe kabinet Rutte II heeft in het regeerakkoord ... plannen om het ontslagrecht ingrijpend te veranderen. In de editie 2013 is dit nog niet meegenomen omdat de details van deze plannen nog niet bekend zijn. De plannen zullen waarschijnlijk pas vanaf 2014 van kracht gaan. - De nieuwe Beleidsregels rond ontslag van het UWV WERKbedrijf zijn wel al van toepassing vanaf 1 september 2012. Een aantal aspecten rond ontslagaanvragen wordt daarin verduidelijkt of aangescherpt. - Sinds dit jaar is de Commissie Gelijke Behandeling ondergebracht bij het zogenoemde College voor de Rechten van de Mens. - De Eerste Kamer heeft in juli 2012 toegestemd met een verhoging van de AOW-leeftijd. Per 2013 periode verhoogd. Per 2019 is de AOW-gerechtigde leeftijd 66 jaar en per 2023 is dit 67 jaar. Het nieuwe kabinet Rutte heeft aangekondigd respectievelijk de verhoging van AOW-gerechtigde leeftijd nog eens te vervroegen respectievelijk per 2018 en 2021. Ook zijn in deze editie weer diverse recente rechterlijke uitspraken uit het afgelopen jaar opgenomen. Aanvullende informatie Van de Praktijkgids Arbeidsrecht verschijnt één maal per jaar een update. Voordeel voor abonnees: - Om tijdens het verschijningsjaar op de hoogte te blijven, ontvangen abonnees tevens vier tot zes maal per jaar een nieuwsbrief.- Alleen abonnees hebben toegang tot de online versie die tevens vier tot zes maal per jaar wordt geactualiseerd. Meer informatie?http://www.praktijkgidsen.nl/

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.