Compendium 'belastingrecht in hoofdlijnen'

Redacteur P.M. van Schie
Compendium 'belastingrecht in hoofdlijnen'

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013105933
  • ISBN 10 9013105939
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit Compendium biedt een dieper gaande eerste oriëntatie op het gebied van het belastingrecht en de praktijk van de belastingheffing. Het geeft een overzicht van de meer dan 20 door het Rijk geheven belastingen. Daarbij worden inkomstenbelasting, loonheffingen, vennootschapsbelasting en omzetbelasting uitgebreider behandeld. Tevens krijgen de belastingen van rechtsverkeer, de motorrijtuigenbelasting, accijnzen en milieuheffingen plus de belastingen van gemeenten en provincies de nodige aandacht. Ook de hoofdlijnen van het fiscale procesrecht en de toetsing aan algemene beginselen van behoorlijk bestuur komen aan de orde. Door uitleg en voorbeelden van concrete toepassingen worden wetteksten toegelicht. Zowel belastingplichtigen als de wetgever krijgen steeds meer te maken met ... grensoverschrijdende kwesties, regels van de Europese Unie en verstrekkende arresten van het Hof van Justitie van de EG. Deze ontwikkelingen worden in afzonderlijke hoofdstukken belicht. Het Compendium onderscheidt zich in nog enkele andere opzichten van concurrerende inleidingen in het belastingrecht. Ten eerste krijgt de omgeving waarin het belastingrecht functioneert meer aandacht dan gebruikelijk is. Internationale vergelijking van belastingstelsels, de invloed van de belastingheffing op het sociaal en economisch beleid en het milieubeleid, het arbeidsaanbod, de omvang van de fiscale fraude, de verdeling van de belastingdruk, de zin van een eigen belastinggebied voor gemeenten en belastingconcurrentie tussen landen zijn stuk voor stuk onderwerpen die in andere methoden niet of minder uitvoerig worden behandeld. Daarnaast verschilt dit Compendium van andere methoden, doordat milieuheffingen en de belastingen van lagere overheden in verhouding veel aandacht krijgen. Door de gekozen brede aanpak is dit Compendium niet alleen geschikt als studieboek, maar ook als wegwijzer voor anderen (dan studenten) die zich over de belastingheffing willen informeren.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.