Handboek voor de naamloze en de besloten vennootschap

Auteur P.J. Dortmond , E.J.J. van der Heijden en W.C.L. van der Grinten
Handboek voor de naamloze en de besloten vennootschap

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013113228
  • ISBN 10 9013113222
  • Druk 13
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de dertiende druk van het Handboek zijn wetgeving en rechtspraak betreffende de naamloze en de besloten vennootschap verwerkt tot en met 1 januari 2013. De wetgeving heeft niet stil gestaan sedert de twaalfde druk en belangrijke wijzigingen waren onder andere de aanpassing van de structuurregeling voor grote vennootschappen, de implementatie van de aandeelhouders richtlijn (voor beursvennootschappen) en de Wet elektronische communicatiemiddelen, welke het op afstand bijwonen van en stemmen in de algemene vergadering mogelijk maakte. Op 1 juli 2010 werd de wet standpuntrecht ondernemingsraden ingevoerd, waarbij aan de ondernemingsraad invloed werd gegeven op de benoeming en beloning van bestuurders en de benoeming van commissarissen. Van groot belang is de invoering van de wet flexibilisering ... bv-recht per 1 oktober 2012. Die wet heeft grote wijzigingen gebracht in de regeling over de besloten vennootschap. De kapitaalbescherming is als het ware vervallen, zij het dat een gecompliceerde regeling is opgenomen over winstuitkeringen. De besloten vennootschap kent niet langer een minimum kapitaal en de inbrengcontrole is als het ware opgeheven. Een blokkeringsregeling voor aandelen is niet langer verplicht. Voorts zijn bij de besloten vennootschap winstrechtloze en stemrechtloze aandelen mogelijk gemaakt en zijn regels opgenomen voor vergadergerechtigde certificaathouders. De bepalingen over "extra verplichtingen" voor aandeelhouders zijn bij de besloten vennootschap belangrijk gewijzigd. Door de wet aanpassing regels over bestuur en toezicht is in ons recht de one tier board ingevoerd. Bij die wet werd tevens een nieuwe regeling voor tegenstrijdig belang van bestuurders en commissarissen ingevoerd. Voorts werden, mede door een reparatiewet, regels ingevoerd voor een beperkt aantal nevenfuncties voor bestuurders en commissarissen. Per 1 januari 2013 werden de regels over het enquêterecht aangepast. Aanpassingen zijn o.a. dat voor de toegang tot de procedure een onderscheid wordt gemaakt tussen grote en minder grote vennootschappen en dat de vennootschap zelf een enquêteprocedure kan starten. Ook wijzigingen in de geschillenregeling zijn in het Handboek opgenomen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.