Kwaliteit als keuze

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013130782
  • ISBN 10 901313078X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In dit boek vindt u preadviezen van Ruth de Bock, Peter van Lochem en Rob van Gestel over de kwaliteit(sbeoordeling) van rechtspraak, wetgeving en rechtswetenschappelijk onderzoek. Het zijn preadviezen van: 1. Ruth de Bock, die zich concentreert op een bespreking van de inhoudelijke kwaliteit van rechtspraak. Daarmee geeft zij een nieuwe impuls aan de lopende discussies over kwaliteit, of juist over het ontbreken van kwaliteit. Ze wil de discussie over kwaliteit van rechtspraak met beide benen op de grond zetten en ontdoen van het mantra 'de kwaliteit staat onder druk'. 2. Peter van Lochem, die de zaak niet belicht vanuit de kwaliteit van de politieke intenties die aan wetgeving ten grondslag liggen, maar ingaat op de kwaliteit van de verwoording daarvan in wetsvorm. Aan ... welke kwaliteit moet onze wetgeving voldoen en hoe kan deze worden bereikt? Hij zoekt het antwoord op de vragen: Wat is via het wetgevingsbeleid en wat via de wetgevingswetenschap gedaan om inhoud te geven aan de kwaliteit van wetgeving? Is die kwaliteit van de wetgeving dan ook daadwerkelijk verbeterd? Tot slot zet Van Lochem uiteen waar hij vooral de kansen tot kwaliteitsverbetering ziet liggen: in de kwaliteit van wetgeving als proces. 3. Rob van Gestel gaat in op de kwaliteit van juridische publicaties. Hij neemt daartoe het debat dat aangezwengeld is door de Diësrede (2003) van Stolker. Dat heeft het gevoel opgeroepen dat er in de ogen van andere wetenschappen iets mis zou zijn met de Nederlandse rechtswetenschap als uitgangspunt. Het debat lijkt nauwelijks in te gaan op de vragen hoe juristen onderzoek (horen te) doen; op welke wijze zij hun resultaten verantwoorden; op welke manier de de kwaliteit van juridische publicaties het best geborgd kan worden. Op laatstgenoemde aspect gaat Van Gestel nader in; hij vindt het van groot belang dat het rechtswetenschappelijk forum tot een eigen systeem van kwaliteitsbeoordeling komt. Dit preadvies wil dat debat stimuleren. Handelingen Nederlandse Juristen-Vereniging 145e jaargang/2015-1

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.