Opvoedingsproblemen 4-12 jarigen

Auteur Marleen Oosterhof- van der Poel
Opvoedingsproblemen 4-12 jarigen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023251255
  • ISBN 10 9023251253
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Een kind wordt zich gaandeweg de basisschoolperiode bewust van zichzelf. Het identificeert zich met zijn opvoeders en leeftijdsgenootjes, wil erbij horen, maar bovenal niet afwijken. Het gevaar bestaat in dat geval dat kinderen zich te veel aanpassen voordat ze hun eigenheid voldoende hebben leren waarderen, en dan kan het soms lang duren voordat ze weer zichzelf durven te zijn. Voor de opvoedingspraktijk van nu is het een grote uitdaging om de authenticiteit van ieder kind al vanaf de basisschoolleeftijd te stimuleren en te ontwikkelen. Opvoedingsproblemen 4-12 jarigen gaat over alledaagse problemen bij de opvoeding van 4 tot 12 jarige kinderen, en wil de opvoeder bewust maken van de psychologische wetmatigheden die in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en in opvoedingsproblemen ... een rol spelen. Het boek is geschreven voor allen die beroepsmatig te maken hebben met opvoedingsadvisering: artsen en verpleegkundigen in de jeugdgezondheidszorg, huisartsen en kinderartsen, leerkrachten, (school)maatschappelijk werkers, opvoedingsondersteuners in Centra voor Jeugd en Gezin, jeugdhulpverlening en kinderpsychiatrie, pleegouders, sportleiders en pedagogisch medewerkersin de kinderopvang.Doordat ouders/opvoeders direct worden aangesproken is de uitgave daarnaast ook geschikt voor ouders die hun kinderen willen opvoeden tot zelfbewuste authentieke persoonlijkheden, al dan niet met behulp van professionele begeleiding. De uitgave sluit overigens naadloos aan op Opvoedingsproblemen 0-4 jarigen. Handleiding voor opvoeders van dezelfde auteur. Drs. Marleen Oosterhof-van der Poel (1950) is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Zij heeft een pioniersfunctie gehad in de methodiekontwikkeling (ortho)pedagogische thuisbegeleiding 0-12 jarigen in de jeugdgezondheidszorg in Friesland (1980-2009). Momenteel werkt zij op freelance basis binnen de jeugdgezondheidszorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.