Ethische dilemma's in de ouderengeneeskunde

Auteur Aart Hendriks , Cees Hertogh en Marian Verkerk
Ethische dilemma's in de ouderengeneeskunde

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023251378
  • ISBN 10 9023251377
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De ouderengeneeskunde is een tak van de geneeskunde die zich van oudsher richt op het samenspel van bij het ouder worden optredende ziekten en de gevolgen daarvan: complexe multimorbiditeit. Complex staat daarbij zowel voor samengesteld als voor ingewikkeld. De ouderenarts heeft namelijk niet alleen te maken met de oudere zelf, maar ook met het hem of haar 'omringende' zorgsysteem. Deze zogeheten triadische zorgrelatie kan zowel in diagnostische als in therapeutische zin aanleiding geven tot morele problemen. Dit boek presenteert vijfentwintig 'ouderenzaken', steeds gevolgd door een drietal commentaren van respectievelijk een ouderenarts, een jurist en een ethicus. Het merendeel van deze casus heeft in meer of mindere mate betrekking op het complexe karakter van de zorg ... en de dilemma's die het hanteren van een triadische zorgrelatie met zich mee kan brengen. Vragen die daarbij aan bod komen zijn ondermeer: Wat is goede medische zorg hier? Welke verantwoordelijkheid heeft de arts bijvoorbeeld voor de mantelzorger die ten koste van alles zijn demente echtgenote thuis wil blijven verzorgen? Mag hij ingrijpen als die zorg door overbelasting naar professionele normen ontspoort en hoe dan? De uitgave is geschreven voor ouderenartsen, (gezondheids)juristen en ethici, en allen die daar voor in opleiding zijn. Ten behoeve van het onderwijs, nascholing en cursussen is een apart hoofdstuk opgenomen met concrete suggesties voor het gebruik van de aangeboden casuïstiek. Prof. dr Cees Hertogh is hoogleraar ouderengeneeskunde & ethiek van de zorg aan het VUmc te Amsterdam. Prof. mr. Aart Hendriks is hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit Leiden/LUMC en coördinator gezondheidsrecht bij de KNMG te Utrecht.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.