Rapportage

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023252474
  • ISBN 10 9023252470
  • Druk 5
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de zorg, hulp- en dienstverlening is schriftelijk rapporteren een belangrijke vorm van communicatie tussen functionarissen. In de loop der jaren is rapporteren in zowel het opleidings- als werkveld veranderd van een handige vaardigheid in een kerncompetentie. Desondanks is er nog te vaak sprake van miscommunicatie, met alle gevolgen van dien. Dat er ten aanzien van deze basale bekwaamheid nog het nodige te verbeteren valt, mag duidelijk zijn. Vandaar dit boek. Professionals in de zorg, hulp- en dienstverlening dragen met enige regelmaat informatie over aan anderen met betrekking tot cliënten en hun situatie. Zij rapporteren met een bepaald doel en vanuit de setting of organisatie waarin ze werkzaam zijn; dergelijke rapporten kunnen bestemd zijn voor zowel interne als externe functionarissen. ...De professionele rapportage heeft de afgelopen jaren drastische veranderingen ondergaan, bijvoorbeeld ten aanzien van wet- en regelgeving en ten aanzien van de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. In Rapportage staat de rapporteur centraal, die informatie verwerft, ordent, analyseert, evalueert, advies uitbrengt en vervolgens het geheel overdraagt. In een vijftal hoofdstukken komen in dit verband achtereenvolgens aan bod: rapportage over mensen, rapporteren als vorm van communicatie, ethische en juridische aspecten, vaardigheden en - uiteraard - de praktijk, in de vorm van praktijkvoorbeelden en praktische handvatten. De uitgave Rapportage wordt al jaren gebruikt in een breed opleidings- en werkveld, variërend van sociaalpedagogische hulpverlening, toegepaste psychologie, maatschappelijk werk en dienstverlening tot reclassering, jeugdzorg en paramedische beroepen. Informatie over de digitale docentenhandleiding bij dit boek is te vinden op www.vangorcum.nl. Peter Schamp en Willemine Regouin zijn onder meer werkzaam (geweest) in respectievelijk de justitiële onderzoeksrapportage en psychosociale hulpverlening. Bovendien werk(t)en zij als rapportagedocent in het hoger beroepsonderwijs.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.