Ergotherapie in de thuiszorg

Auteur D. Van de Velde en P. De Vriendt
Ergotherapie in de thuiszorg

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789034192516
  • ISBN 10 9034192512
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Ergotherapie in de thuiszorg is een onderzoeksproject waarin concreet werd nagegaan of het inzetten van ergotherapeuten in de multidisciplinaire thuiszorg een bijdrage kon leveren.Het project, uitgevoerd in continu overleg met een multidisciplinair samengestelde stuurgroep en begeleidingscommissie, bestond uit drie onderzoeksluiken.Er is gestart met een beschrijvend onderzoek naar de aanwezigheid van ergotherapeuten in de voorzieningen, en specifiek in de thuiszorg in Oost-Vlaanderen.Vervolgens werd een kwalitatief onderzoek gevoerd naar de inbreng van de ergotherapie in de multidisciplinaire teams van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (het toenmalige Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap).Tot slot werd een gerandomiseerde experimentele studie ... uitgevoerd bij zelfstandig wonende ouderen. Voor zover bekend is dit in Vlaanderen het eerste onderzoek rond deze problematiek.Het boek concludeert met beleidsadviezen voor de overheid en de vaststelling dat ergotherapie nuttig kan zijn in de thuiszorg op verschillende manieren.Extra informatieHet onderzoeksproject Ergotherapie in de thuiszorg werd uitgevoerd in opdracht van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen door Centrum voor Onderzoek, Maatschappelijke dienstverlening en Professionele ontwikkeling van de Arteveldehogeschool (COMPahs).Over de auteursDominique Van de Velde behaalde de graad van master in Medical Science in Occupational Therapy in het Medical University Karolinska Institutet in Stockholm. Hij is lesgever, onderzoeker en curriculumvoorzitter aan de opleiding Professionele Bachelor in de Ergotherapie van de Arteveldehogeschool. Verder is hij doctorandus aan de Universiteit Gent, vakgroep Revalidatie en Kinesitherapie.Patricia De Vriendt is ergotherapeute en behaalde een master in de Gerontologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze is lesgeefster en onderzoekster aan de opleiding Professionele Bachelor in de Ergotherapie van de Arteveldehogeschool en doctorandus aan de Vrije Universiteit Brussel, vakgroep Gerontologie. Verder werkt ze als ergotherapeute-gerontologe in het Zorgprogramma Geriatrie van het Universitair Ziekenhuis Gent.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.