Strategisch beheer van informatiesystemen

Auteur R. van der Pols
Strategisch beheer van informatiesystemen

Tweedehands 10,-

1 advertentie

Caro van der Meer

Geplaatst op 13 April 2021
Prijs inclusief verzendkosten

Product informatie

  • ISBN 9789039522103
  • ISBN 10 9039522103
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het overgrote deel van de informatiesystemen die een informatie-intensieve organisatie over vijf jaar gebruikt is er al: het zijn de systemen die men nu gebruikt. Met deze bestaande informatievoorziening zal een organisatie dus de komende jaren haar bedrijfsprocessen uitvoeren en men is voor handhaving van de concurrentiepositie afhankelijk van deze informatievoorziening.Dit besef is binnen organisaties niet wijdverspreid. Men realiseert zich onvoldoende dat de wijze waarop men nu omgaat met het beheer en onderhoud van informatiesystemen en de informatievoorziening bepalend is voor de slagkracht van de hele organisatie.Men realiseert zich tevens onvoldoende dat bij het doen van investeringen in de bestaande omgeving ruimte is voor terugverdientijden van vijf jaar en meer. Ook beseft men zich ... niet voldoende dat het beheer in een langetermijnperspectief moet worden uitgevoerd.Strategisch beheer wordt dus belangrijk.In dit boek wordt middels de Public Domain standaarden ASL en BiSL ingegaan op de wijzewaarop beheer en onderhoud van informatievoorzieningen en informatiesystemen wordtuitgevoerd. Het gaat vooral in op applicatiebeheer (het onderhoud en vernieuwing vaninformatiesystemen) en functioneel beheer (de aansturing van de ICT vanuit het bedrijfsproces).Naast veel aandacht hoe de operationele beheerprocessen worden uitgevoerd, wordt er ookuitgebreid ingegaan op de strategische processen. Klant- en ICT-organisaties kunnen leren omte gaan met strategische processen, teneinde in te spelen op de grote ontwikkelingen in degebruikersprocessen en daarop pro-actief te acteren.De doelgroep is studenten HBO, zowel bedrijfskunde als informatica. Het boek is zowel breedals diepgaand. Door de modulaire opzet kan men eenvoudig onderwerpen of blokkenoverslaan.

Tweedehands studieboeken

Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

Caro van der Meer

Meer advertenties8

10,-

Inclusief verzendkosten

Bespaar 81% 42,-

Nieuwprijs 52,-

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.