Duizend jaar openbaar bestuur in Nederland

Redacteur Pieter Wagenaar , Toon Kerkhoff en Mark Rutgers
Duizend jaar openbaar bestuur in Nederland

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789046902127
  • ISBN 10 9046902129
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nederland heeft een lange geschiedenis van openbaar bestuur: er ontstond al een publieke sfeer ver voordat er een Nederlandse staat was. Inzicht in die bestuursgeschiedenis is niet alleen fascinerend, maar helpt ook bij het begrijpen van ons hedendaagse bestuur.Duizend jaar openbaar bestuur in Nederland beschrijft onze bestuursgeschiedenis in vier perioden: de feodale wereld, de Republiek, de centraal geleide natiestaat en de verzorgingsstaat. Voor elke periode beschrijven de auteurs de politieke geschiedenis en de manier waarop het bestuur georganiseerd is. Naast de formele structuur wordt ook de dagelijkse praktijk van het bestuur besproken.Duizend jaar openbaar bestuur in Nederland geeft een overzicht van de Nederlandse bestuursgeschiedenis. Het heeft een heldere structuur, zodat vergelijking ... tussen de beschreven perioden mogelijk is. Elk hoofdstuk bevat aanbevelingen om verder te lezen. Het boek is geschreven voor studenten en professionals in bestuurskunde, geschiedenis, politicologie en andere gerelateerde vakgebieden. Pieter Wagenaar is universitair docent op de afdeling bestuurswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Toon Kerkhoff is werkzaam als promovendus en docent aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Mark Rutgers is hoogleraar filosofie van het openbaar bestuur aan de Universiteit van Amsterdam. De overige auteurs (Mario Damen, Robert Stein, Simon Groenveld, Henk Boels, Frits van der Meer en Jos Raadschelders) zijn specialisten met een bestuurskundige en/of historische achtergrond.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.