Culturele diversiteit in de klas

Auteur Klaas Bruin , Hans van der Heijde en Luuk Kampman
Culturele diversiteit in de klas

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789046905036
  • ISBN 10 9046905039
  • Druk 6
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De culturele diversiteit van de Nederlandse samenleving verandert continu. Maar wat houdt \'culturele diversiteit\' in? Hoe kunnen onderwijsinstellingen en leraren recht doen aan de diversiteit van hun klassen, van schoolpopulaties en van de samenleving als geheel? Hoe brengen zij dit over op leerlingen? Culturele diversiteit in de klas (voorheen Intercultureel onderwijs in de praktijk) vertaalt het zuiver omgaan met verschillen en overeenkomsten tussen mensen naar de dagelijkse praktijk in de klas. Het boek bestaat uit drie delen. Deel I bevat een verkenning van de migratiegeschiedenis tot aan de huidige multiculturele samenleving. In het daaropvolgende theoretische deel krijgt de lezer sociaalpsychologische en sociologische inzichten in de multiculturele samenleving. In deel 3 staat ... de leraar centraal. Hoofdstuk 7 gaat in op culturele diversiteit in de klas: de inrichting van de school, samenstelling van de klas en de rol van de leraar. Hoofdstuk 8 slaat een brug naar deze praktijk door middel van opdrachten, simulaties en rollenspelen. In deze zesde, geheel herziene druk zijn de hoofdstukken over de geschiedenis en demografische gegevens van Nederland geactualiseerd. Daarnaast zijn er praktische voorbeelden toegevoegd, evenals een geheel nieuw hoofdstuk over het multiculturaliteitsdebat. Culturele diversiteit in de klas is geschreven voor studenten aan pabo\'s en lerarenopleidingen en voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs. Hans van der Heijde studeerde politicologie en werkt sinds 1990 als docent aan de lerarenopleiding van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Luuk Kampman, antropoloog en lerarenopleider bij dezelfde hogeschool, werkte mee aan deze zesde druk. Klaas Bruin schreef mee aan eerdere herzieningen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.