Diagnostiek in de praktijk

Auteur F. Schalkwijk
Diagnostiek in de praktijk

Tweedehands 20,-

1 advertentie

L. van Meerkerk

Geplaatst op 18 Februari 2024
Prijs exclusief verzendkostenKopen?

Stuur een bericht om met de verkoper in contact te komen. Met hem/haar kun je afspreken welke prijs je wilt betalen of hoe je de overdracht wilt regelen.

Product informatie

 • ISBN 9789053528488
 • ISBN 10 9053528482
 • Druk 1
 • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Voor beginnende hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg is het voeren van een intakegesprek en het stellen van een diagnose vaak niet makkelijk. Ze missen simpelweg nog de ervaring.

In Diagnostiek in de praktijk wordt in de vorm van veel praktijkvoorbeelden ervaringskennis aangereikt en in verband gebracht met theoretische concepten. Stap voor stap wordt de beginnende hulpverlener ingevoerd in de wereld van diagnostiek.
Eerst wordt beschreven hoe een intakegesprek concreet gevoerd wordt, welke doelstellingen worden nagestreefd en met behulp van welke technieken deze worden bereikt. Psychoanalytische referentiekaders worden gebruikt om zicht te krijgen op de gelaagdheid van de klachten van de cliënt, de verankering daarvan in de persoonlijkheidsstructuur en zijn specifieke ...ontwikkeling en conflicten. Ter aanvulling op de psychoanalytische blik wordt ook geschetst dat een gedragstherapeutische klachtgerichte diagnostiek waardevol kan zijn. Wie meer behoefte heeft aan structurering kan gebruikmaken van specifieke diagnostische instrumenten als het Ontwikkelingsprofiel, het gehechtheidsinterview of psychologische tests. De laatste twee stappen in de intake zijn het formuleren van een diagnose en het opperen van gedachten over een mogelijke behandeling. Bij het eerstgenoemde wordt ook de DSM-IV betrokken, hoewel de nadruk ligt op de beschrijvende diagnostiek. Gedachten over openleggende, toedekkende of klachtgerichte behandeling, en over indicaties bij bepaalde klachten komen in het laatste hoofdstuk aan de orde.

Tweedehands studieboeken

Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

L. van Meerkerk

Meer advertenties4
 • SprangCapelle
 • Druk 2E
 • Conditie GOED
 • Geplaatst op 18 Februari 2024

20,-

Exclusief verzendkosten

Bespaar 41% 14,-

Nieuwprijs 34,-

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

 1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
 2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
 3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
 4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
 5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.