Agressie in het sociaal pedagogisch werk

Auteur Lambert Rooijendijk , Fee van Delft en Nico Sjerps
Agressie in het sociaal pedagogisch werk

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059317666
  • ISBN 10 9059317661
  • Druk 4
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek vervangt het boek met de gelijknamige titel en het ISBN 978-90-2441-389-8. Het boek is ongewijzigd bijgedrukt, maar heeft een ander ISBN en logo gekregen. Voorheen werd het uitgegeven bij Uitgeverij Nelissen, sinds 2010 maakt het boek onderdeel uit van het fonds van Boom Lemma uitgevers. Aan de inhoud is niets gewijzigd. Mensen die, vrijwillig of onvrijwillig, in instellingen verblijven krijgen beperkingen opgelegd. Dat kan agressie oproepen. Tevens worden er de laatste tijd steeds agressievere cliënten in instellingen opgenomen. In instellingen is agressie niet gericht tegen anonieme personen, zoals dat in de verdere samenleving het geval is. De meeste werkers in instellingen bouwen een band op met hun bewoners of cliënten, waardoor zij de mogelijkheid hebben om op een goede manier m ...et eventuele agressie van cliënten om te gaan. In het begin van het boek geven de auteurs vanuit de sociologie antwoorden op vragen als: Is de toename van agressie, die er in de laatste decennia lijkt te zijn, niet een uitzondering op de lange-termijntrend waarin mensen steeds meer hun fysieke agressie moeten beheersen? Leven we niet voor het eerst in een tijd waarin niet-agressief gedrag de standaard is geworden? Zijn we bang voor agressie omdat we niet meer aan agressie gewend zijn? Welke factoren dragen bij aan het ontstaan van agressie in onze samenleving? Vervolgens wordt agressie bezien vanuit enkele psychologische theorieën. Er wordt een verband gelegd tussen gezinsachtergrond en het (later) omgaan met agressie. Vanuit de systeemtheorie wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden gekeken naar de diverse werkvelden van de sociaal-pedagogisch werker: hoe hebben de verschillende sub-systemen zoals de werker zelf, het team waartoe hij behoort. de organisatie en de groep van bewoners of cliënten in onderlinge wisselwerking invloed op 'agressie'? Aan het einde van het boek wordt, verlevendigd met voorbeelden uit de praktijk, aandacht besteed aan technieken en vaardigheden hoe een sociaal-pedagogisch werker door houding, taal en gedrag de agressie van bewoners of cliënten kan versterken of, hetgeen over het algemeen de bedoeling is, juist kan verminderen. Het boek bevat tevens aanwijzigingen voor het omgaan met agressie.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.