Het Volk (2) Het mannelijk onvermogen in (nog eens) 9 toneelstukken

Redacteur Renee de Borst en Liesbeth Mul
Het Volk (2) Het mannelijk onvermogen in (nog eens) 9 toneelstukken

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789062658091
  • ISBN 10 9062658091
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het Volk (2) Het mannelijk onvermogen in (nog eens) 9 toneelstukken Met een Inleiding van Frans Lommerse, directeur van Toneelschuur Haarlem Luxe paperback met flappen, royaal formaat, 424 blz. met in kleur alle affiches en bijna 40 foto's uit de voorstellingen 19,50 978 90 6265 809 1 Eerste uitgave 2012/13 'Teksten van Toneelgroep Het Volk zijn belangrijk om bij de hand te hebben. Bij de grote vragen en uitdagingen van het leven of de kleine tegenslagen geven deze teksten hoop en troost.' - Frans Lommerse Ruim elf jaar na de eerste bundeling 'Het mannelijk onvermogen in 8 toneelstukken' verschijnt van Toneelgroep Het Volk een tweede boek van hun 9 eigen producties sinds 2003: Vlegeljaren, Logement van Dijk, Sprongen in het Duister, Wat niet mag, Helden zonder Glorie, ... Oidiepoes, De Opportunist, De drie verdrietige eenzame mannen en Stookolie en Sangria. Er bestaat in ons land geen enkel ander toneelgezelschap dat zo veelvuldig en consequent zijn eigen stukken schrijft - en dat op een niveau dat allerwegen bewondering afdwingt. Bij Het Volk wordt nogal eens met taal gespeeld - er worden nieuwe woorden gevormd en opzettelijke versprekingen zijn geen uitzondering. Deze kleinschalige toneelgroep uit Haarlem heeft het daarbij gepresteerd in de 35 jaar van haar bestaan een geheel eigen speelstijl te ontwikkelen. Vlegeljaren biedt de kijker een blik in de jongensziel van de jaren vijftig uit de vorige eeuw. Logement van Dijk schetst op kroniekachtige wijze de dagelijkse gang van zaken in een eenvoudig logement. In het docudrama Sprongen in het Duister maakt de toeschouwer kennis met drie sympathieke bewegingskunstenaars wier houdbaarheidsdatum al geruime tijd verstreken is. In Wat niet mag hebben drie amateurtoneelspelers genoeg van het kluchtenrepertoire waar hun gezelschap in excelleert en besluiten eindelijk eens een serieus stuk onder handen te nemen. Helden Zonder Glorie is gebaseerd op het bizarre fenomeen van de nepveteraan die maar al te graag aanwezig is op recepties en défilés. Oediepoes heeft de nobele taak de moordenaar te ontmaskeren en zo zijn volk te redden, ook wanneer dit zijn eigen ondergang betekent: Sofocles voor Dummies. In De Opportunist luiden financieel wanbeheer, gebrek aan talent, repertoire en lege zalen de teloorgang in van een nationaal socialistisch toneelgezelschap. Heel even vinden De drie verdrietige eenzame mannen op een oudejaarsavond een klein beetje warmte bij elkaar, maar daarna scheiden hun wegen toch weer onherroepelijk. Stookolie & Sangria is een klucht waarin vakantievreugde en toeristenverdriet elkaar gevaarlijk dicht beginnen te naderen. Toneelgroep Het Volk is: Bert van Bunschoten Joep Kruijver Wigbolt Kruijver Aike Dirkzwager (regie) en gastspelers o.a. Karlijn Kruijver, Minke Kruijver

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.