Tussen hond en wolf

Auteur Klaas Jager
Tussen hond en wolf

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

 • ISBN 9789062659081
 • ISBN 10 906265908X
 • Druk 1
 • Bindwijze Paperback
 • Taal Nederlands
 • Onderwerp Poezie
 • Beschikbaar sinds 21 Maart 2016

Samenvatting

Wie is iemand? Wat is identiteit? Iemand is iedereen en tegelijkertijd niemand. Dit Kafkaëske, weer volop actuele thema loopt als een rode draad door de bundel Tussen hond en wolf. Het is een metafoor van de opengebroken wereldgrenzen op dit moment en de op drift geslagen mens, die zich vastklampt aan oude waarden en ondertussen wanhopig zoekt naar nieuwe. \'Zoals Homerus zag dat hij op het sterfbed lag van de anonieme analfabeet.\' Hier, lieve schatbewaarderheeft niemand iets met daar de wereld woont in een gehuchthet huis heeft genoeg aan zichzelf. In De wereld heeft geen overkant, Jagers vorige bundel, maakte het persoonlijke \'ik\' al meer en meer plaats voor het onpersoonlijke \'iemand\'. In Tussen hond en wolf is de \'ik\' van het ... toneel verdwenen en speelt nu iemand de hoofdrol. Zelfs in afdeling II van deze bundel, \'voor mijn Lieveschatbewaarder\'. Klaas Jager laat meer dan ooit de wereld in zijn gedichten toe en voorkomt dat \'een sfeer van gelukzalig vergeten\' ontstaat. Nu of nooit,alsof het ooit anders is,vluchten en ternauwernood ontkomen het lijkt of tijd samenbalt in een kogel,die zich ongemerkt in de toekomst boort In menig gedicht duikt hoop, licht, relativering, pure schoonheid en verwondering op. \'neem iemand, pluralis van zoveelste sterveling,die zijn koude handen warmt aan het vuur dataltijd in zijn gedachten is en, op dit moment, als men even niet oplet, door het raam buitenin de wind, in de bomen, in de lucht, in de vogel,in de ondergaande zon een vat van vervulling ziet. Klaas Jager debuteerde met de bundel Windwakken in de tijd (2001). Klipgeiten verscheen in 2004. Over De wereld heeft geen overkant (2008) schreef Joop Leibbrand in Meander: \'En om Jager maar meteen te positioneren: regelmatig brengen zijn gedichten Kouwenaar en Nolens in gedachten. Bij Jager zijn dichter en denker tot elkaar veroordeeld. Gelukkig maar, want dan pas ben je iemand. Lezen die man!\'

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

 1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
 2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
 3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
 4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
 5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.