500 jaar verzamelen in Antwerpen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789063066505
  • ISBN 10 9063066503
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Antwerpen telde in de zestiende en zeventiende eeuw een aantal van 's werelds meest vermaarde kunstcollecties.Van die rijke kunstverzamelingen blijft vandaag helaas maar weinig over, want deze verzamelingen geraakten door de eeuwen heen verspreid. De tentoonstelling 'Het Gulden Cabinet. Koninklijk Museum bij Rockox te gast' dompelt de bezoeker onder in de leefwereld van de rijke burgers uit de zeventiende eeuw. Met meer dan 100 topwerken uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en de belangrijkste werken uit de verzameling van Museum Rockoxhuis, wordt het Rockoxhuis ingericht als een rijke Antwerpse kunstverzameling uit de Gouden Eeuw. Er hangen schilderijen van onder meer Jan van Eyck, Rogier van der Weyden, Hans Memling, Peter Paul Rubens en Anthony van ... Dyck. In dit prachtige kunstboek bij de tentoonstelling, worden naast de verzameling van Nicolaas Rockox nog 10 andere Antwerpse verzamelingen voorgesteld van de zestiende eeuw tot nu. Onder meer de gebroeders Moretus, Peter Paul Rubens, Mayer Van den Bergh en Kunst van Heden komen aan bod. Elke verzameling muntte uit door kwaliteit en door visie, was een spiegel van zijn tijd en zette de verzamelaar in de kijker. Een rijk geïllustreerd verzamelboek dat toont hoe de passie van kunst aan elke generatie wordt doorgegeven.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.