Omloop van de slagvelden

Auteur Frank Becuwe
Omloop van de slagvelden

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789063066543
  • ISBN 10 9063066546
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

"Nooit, bij menschen geheugen, was een koers lastiger en gruwelijker; nooit wrocht hij moorddagiger op het gemoed en de lichaamlijke gesteltenis van een rijder." Zo beschrijft Karel Van Wijnendaele, pionier uit de sportjournalistiek en oprichter van de Ronde van Vlaanderen, de Omloop der Slagvelden, een eenmalige koers die in het voorjaar van 1919 werd gereden. De omloop voerde de renners langs de slagvelden van het Westelijk front en gold als eerbetoon voor de vele soldaten die hun leven gaven voor de vrede. Meer dan tachtig renners, grote tenoren en jonge beloftes, startten in deze heroïsche wedstrijd. Ze reden bijna 2.000 km, gespreid over zeven etappes, doorheen Frankrijk, Luxemburg en België. De weersomstandigheden waren bar, de wegen nauwelijks berijdbaar en het landschap getekend d ...oor de verwoestende oorlog. De ongewoon grote prijzenpot moest de renners motiveren, maar toch kwamen er slechts 21 renners over de eindmeet. Mettertijd is deze legendarische rittenwedstrijd, een uniek verhaal van 'sport inspired by peace', uit ons collectief geheugen verdwenen. Maar daar brengt historicus FRANK BECUWE (Keiem) verandering in. Hij reconstrueert elke rit tot in detail en geeft daarnaast info over de veldslagen die er plaatsvonden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.