Leidraad voor marifonie

Auteur Richard Vooren Illustrator Pieter Berkel Redacteur Jochem Ploegmakers
Leidraad voor marifonie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789064106033
  • ISBN 10 9064106037
  • Druk 6
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Aan boord van een pleziervaartuig met marifoon moet ten minste eenpersoon aanwezig zijn met een certificaat voor het bedienen van eenmarifoon.Voor de scheepvaart op zee bestaat een nieuw veiligheids systeem, hetGlobal Maritime Distress and Safety System (GMDSS). Voor jachten isde volledige invoering van dit systeem uitgesteld tot nader order.In samenhang met het GMDSS bestaat voor de marifoon de volgendecertificaat-indeling:Basiscertificaat (in België: VHF-certificaat)Heeft u een standaard marifoon aan boord met hoog zendvermogen(25W) op de kanalen voor openbaar verkeer en noodkanaal 16 enmet automatisch laag zendvermogen (1W) op de overige kanalen, danis een Basiscertificaat voldoende.GMDSS-moduleDit is een aanvullend examen op het Basiscertificaat om het Marcom-Bcertificaat ... te verkrijgen.Marcom-B certificaat (ROC)Dit certificaat heeft u nodig als u een zeevaartmarifoon aan boordheeft met alle kanalen op hoog zendvermogen en als u moderne(nood)apparatuur aan boord heeft, zoals EPIRB, SART en DSC.Marcom-A certificaatHouders van dit certificaat mogen alle radio-installaties aan boordbedienen (marifoon, middengolf, korte golf, satelliet). Dit boek geeft de complete stof voor Nederlanden België voor het Basiscertificaat (VHF-certificaat) ende GMDSS Module B (Marcom-B),inclusief de woordenlijst nautisch Engels voor de radiocommunicatieop open zee.Alleen voor Marcom-A heeft u nog aanvullende informatie nodig.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.