Naar de bronnen van de Folk

Auteur D. Peremans
Naar de bronnen van de Folk

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789064453427
  • ISBN 10 906445342X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

FOIK is een oude nieuwe rage. Draailier en trekharmonica lokken volk naar folkfestivals en boombals. Oude volksmuziek wordt naar de nieuwe muziekmode aangekleed. Het begon al in de jaren \'60, met de drie W\'s: Wannes Van de Velde, Walter De Buck en Willem Vermandere, en met Rum en Het Kliekske. Folk kroop daarna in de pop... en kwam dan opeens weer springlevend tevoorschijn. Met een nieuwe opstoot en met nieuwe namen: Kadril, La .. Wat is folk? En wat niet? En waar komt folk vandaan? Uit \'de mond des volks\'? Wie heeft het dan geregistreerd? Hoe geraakten het lief uit Schoon lief, hoe ligt gij hier en shaapt, de vrouwen in Heer Halewijn en de katoenspinsters in De Martelaressen der Continues tot by ons? En wat hebben Lodewijk van Gruuthuse.Jan Frans Willems, Karel Waeri, ... Florimond van Duyse en Wannes Van de Velde gemeen? Met humor en een open geest gaat Dree Peremans sr. op zoek, deskundig gegidst door de belangrijkste folkartiesten en door de rijke liederenschat. Resultaat: een uitnodigend, onderhoudend en meeslepend boek, als een boombal. \'Mijn eigen verhaal is niets vergeleken met wat eeuwenlang door de gewone man is gekoesterd en doorgegeven aan de kinderen van zijn kinderen. Het is wel een stuk van mijn erfenis en al meer dan dertigjaar probeer ik er een eigen refreintje aan toe te voegen.\'Een aanrader. Met veel informatie maar meer nog met visie: folk ontdaan van nationalistische en oubollige clich \' - Marnique Deswarte, voorzitter Folk Dranouter\'Een felle stijl, de pen gedoopt in een glaasje armagnac... De bronnen en de praktijk: gedocumenteerd, beargumenteerd, becommentaneerd. Meer folky kan het niet!\' - Fred Brouers, Klara-presentatorDree Peremans sr. (1949) werkte van 1970 tot 2000 bij de VRT. Hij was er producer van de programma\'s Het einde van de wereld en Folk op donderdag en van projecten zoals De Islandsuite, Het Zwarte Goud en Vivelegeus. Hij publiceerde eerder sprookjes en drie delen Encyclopedia Patagonica.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.