Ontmoeting en misverstand

Auteur Salomon Bouman
Ontmoeting en misverstand

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789064460937
  • ISBN 10 9064460930
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Hoe en waarom wordt een atheïstische Amerikaan van Joodse afkomst kolonist in Judea en Samaria, op de sedert 1967 door Israël bezette westelijke oever van de Jordaan? Waarom neemt een jonge Nederlandse zionist, die hem in Parijs overtuigde een bezoek aan Israël te brengen, afstand van hem? Botst de Joodse God met het humanistische ideaal van het zionisme? Is het goed voor het door God beloofde land te sterven? Dat is het drama dat zich voor onze ogen ontvouwt over de Palestijnse kwestie. De identiteit van Israël is in het geding. In deze roman komt dit vraagstuk indringend aan de orde aan de hand van de dramatische ontwikkelingen in het Israelisch-Arabisch-Palestijnse conflict sedert 1967. De twee hoofdpersonen belichamen dit drama in haar historische ontwikkeling. De schrijver beschouwt dit ... boek als een studie van de Joodse identiteit in haar religieuze en seculiere betekenis tegen de achtergrond van het ontstaan van Israël in 1948. Salomon Bouman (Amersfoort 1937) was van 1965 tot 2003 correspondent van nrc-Handelsblad in Israël met Tel-Aviv als standplaats. Veelvuldig rapporteerde hij vanuit Egypte, Jordanië, de Verenigde Staten, Duitsland, Oost-Europa en Afrikaanse landen. Zijn levendige reportages en scherpe analyses verschenen ook in De Standaard. Tevens werkte hij voor de Nederlandse en Belgische radio. Alvorens zich in 1965 in Tel-Aviv te vestigen was hij parlementair verslaggever van Het Parool. Salomon Bouman studeerde na het Amersfoorts Lyceum en het volbrengen van de dienstplicht internationale betrekkingen aan sc-po, L'institute d'études politiques de l'université de Paris. Hij zette zijn studie voort aan the Johns Hopkins University, sais, school of advanced international studies in Bologna. Salomon Bouman is sedert 2004 freelance journalist. Hij is columnist van het niw, van de website crescas en politiek commentator Midden-Oosten voor de Nederlandse radio.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.