Ootje Oxenaar NL editie

Redacteur Els Brinkman Auteur Els Kuijpers Illustrator Jan van Toorn en Mart Rozenbeek
Ootje Oxenaar NL editie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789064507212
  • ISBN 10 906450721X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De rol die R.D.E. (Ootje) Oxenaar heeft gespeeld in de ontwikkeling van het Nederlandse grafisch ontwerpen is buitengewoon interessant. Vanaf de jaren zeventig was hij werkzaam bij de Dienst Esthetische Vormgeving van de PTT - van 1970 tot 1976 als adjunct en daarna tot 1994 als hoofd. Zijn betekenis als een van de belangrijkste publieke opdrachtgevers in deze periode van het grafisch ontwerpen in Nederland is nauwelijks te overschatten. Dat succes is te danken aan Oxenaars eigen visuele productie vanaf het begin van de jaren vijftig en aan de positie die hij op grond daarvan als vooraanstaand grafisch ontwerper innam in het ontwerpveld. Daarmee wist hij vele prominente ontwerpers aan de dienst te binden. In dit boek worden beide aspecten ¿ zijn opdrachtnemer- en opdrachtgeverschap ¿ met e ...lkaar in verband gebracht door de vraag te stellen naar de maatschappelijke functie van het grafisch ontwerpen. Zo wordt zowel recht gedaan aan het bijzondere, persoonlijke talent van de ontwerper/kunstenaar Oxenaar als aan de specifieke culturele en sociaal-economische omstandigheden die zijn carrière mede hebben bepaald. Zowel de eenzijdigheid van een formalistische als van een deterministische benadering van Oxenaars visuele productie wordt op deze manier vermeden. Daarmee is dit boek ook een beknopte wordingsgeschiedenis van het grafisch ontwerpen dat zich in Nederland vanaf de Tweede Wereldoorlog in vijftig jaar stormachtig ontwikkelde tot een primaire creatieve industrie van formaat. Engelse editie: Ootje Oxenaar. Designer and commissioner ISBN 9789064507205

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.