Compacte stad Extended 4 Design and politics

Auteur Luuk Boelens
Compacte stad Extended 4 Design and politics

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789064507472
  • ISBN 10 9064507473
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het compactestadbeleid is in Nederland ongeveer een kwart eeuw oud. Het werd gedreven door de vier grote steden in de Randstad, die zich na de economische crises van de jaren zeventig en het gevoerde (gebundelde) deconcentratiebeleid geconfronteerd zagen met een enorm verlies aan midden- en hogere inkomensgroepen. Tegelijkertijd ontstonden nieuwe inzichten over het belang van krachtige steden in de opkomende mondiale netwerkeconomie. In combinatie daarmee kwamen ook duurzaamheid, mobiliteit en kwaliteit van het landelijk gebied in relatie tot die stedelijke opgave op de agenda. Vanuit die achtergrond werd het compactestadbeleid vanaf het midden van de jaren tachtig op nationaal niveau geformaliseerd. De doorgezette mondialisering, informatisering, de veranderende economie en het toenemend belang ... van duurzame ruimtelijke ontwikkeling vragen om een hernieuwde invulling van compactestadbeleid. De actuele setting is wezenlijk anders dan die van zo¿n kwart eeuw geleden. Er is minder geld en beproefde financieringsmodellen haperen, de ruimte op het gebied van milieu in Europa is kleiner, de makkelijke projecten zijn al gerealiseerd, de bestaande posities van markt en overheid zijn onzeker en de integraliteit is vaak ver te zoeken. In deze bundel wordt de stand opgemaakt en worden enkele contourlijnen geschetst op welke wijze een compactestadbeleid ook in de huidige setting zinvol en effectief kan zijn. Met bijdragen vanuit onderzoek, overheid, ondernemers en ontwerp en gericht op nieuwe allianties tussen deze partijen die gezamenlijk de ambities waar moeten gaan maken. Design and Politics: #1 Ontwerp en politiek / Design and Politics Design and Politics #2 Ontwerpen aan Randstad 2040 / Designing Randstad 2040 #3 Sterke verhalen / Strong Stories. Hoe Nederland de planologie opnieuw uitvindt / How the Dutch are reinventing spatial planning #4 Compacte Stad Extended / Compact City Extended. Agenda voor toekomstig beleid, onderzoek en ontwerp / Outline for future policy, research and design

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.