Rietveld en Curacao NL editie (Ook in het Engels: 9789064507755)

Auteur Jan de Heer Bewerker Johannes Niemeijer
Rietveld en Curacao NL editie (Ook in het Engels: 9789064507755)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789064507748
  • ISBN 10 9064507740
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Gerrit Rietveld heeft tussen 1949 en 1960 zes ontwerpen gemaakt voor gebouwen en interieurs op Curaçao. In alle gevallen was Chris Engels daarbij betrokken als opdrachtgever of adviseur. Engels was behalve arts ook dichter en schilder. Tussen beiden ontwikkelde zich een hechte vriendschap. In dit boek beschrijft en analyseert Jan de Heer deze ontwerpen en plaatst ze in de cultuurpolitieke ontwikkeling van het eiland. Tevens belicht hij de bijzondere relatie tussen Rietveld en Engels. Rietveld maakte in zijn ontwerpen goed gebruik van het klimaat van Curaçao. Hij trok bij het Verriet Instituut, het Richardushuis en het woonhuis voor Engels profijt van de passaatwind, paste geen gesloten wanden toe maar regelbare shutters en gebruikte grote dak-overstekken tegen directe instraling van de zon. I ...n het Verriet Instituut maakte hij van het dak een grote regengoot om het kostbare regenwater te kunnen opvangen. Hierdoor kunnen de ontwerpen van Rietveld in de huidige Curaçaose architectenpraktijk nog steeds als inspirerend voorbeeld dienen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.