Dutch New Worlds NL

Auteur Christian Salewski Redacteur Sandra Paine Vertaler Harry den Hartog
Dutch New Worlds NL

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789064507809
  • ISBN 10 9064507805
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Beslissingen die wij vandaag nemen bepalen voor een groot deel hoe onze toekomst er uit zal zien. Maar hoe deze beslissingen zullen uitpakken weten we vooraf meestal niet. Om daar achter te komen creëren planners en ontwerpers verleidelijke beelden van hoe het zou kunnen zijn. Deze scenario's dienen als wegbereiders tussen verbeelding en rede. In de late jaren tachtig maakte de avant-garde onder de planners en ontwerpers in Nederland een weergaloze hoeveelheid scenario's om het publiek van hun ideeën te overtuigen. Maar de zoektocht om Nederland als geheel opnieuw vorm te geven mislukte jammerlijk. Hun pogingen ontketenden echter wel een nieuwe manier van denken over de toekomst en creëerden een reeks spectaculaire toekomstbeelden. Dutch New Worlds vertelt voor het eerst hoe het sc ...enariodenken de stedenbouw en ruimtelijke ordening veranderde, vanaf het begin in de late jaren zestig tot het hoogtepunt in de jaren negentig. Het laat zien hoe de meeste grootschalige scenarioprojecten op niets uitliepen vanwege een te hoge ambitie of een verkeerde toepassing. Het toont echter ook dat een scenario een krachtig hulpmiddel blijft voor doelgericht en transparant ontwerpend onderzoek bij het maken van betere steden en regio's. Deze geschiedenis van ideeën is verteld vanuit het perspectief van een architect en stedenbouwer. Het biedt een aantal fundamentele lessen aan planners, ontwerpers en beleidsmakers die van pas zullen komen bij het maken van beslissingen over onze toekomst.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.