Had me dat eerder verteld

Auteur J.D. van der Ploeg
Had me dat eerder verteld

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789066652705
  • ISBN 10 9066652705
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek gaat in op de meest voorkomende problemen die zich tijdens de ontwikkeling van kinderen kunnen voordoen. Op bondige en heldere wijze wordt antwoord gegeven op talrijke vragen zoals: is er sprake van een probleem, komt dit probleem ook bij andere kinderen voor, is dit probleem te voorkomen en wat kan ik doen aan het probleem?
Verscheidene deskundigen zijn gevraagd om hun licht te laten schijnen over deze problemen. Via de specifieke bijdragen van deze auteurs kan de lezer zich meer inzicht verwerven in uiteenlopende situaties van jeugdigen. Met deze kennis zijn ouders en leerkrachten beter in staat te beoordelen hoe men moet optreden tegenover bepaalde gedragingen van jeugdigen.

Het boek behandelt de ontwikkeling van het kind in vier fasen. Voor elke periode zijn niet alleen ... de meest voorkomende problemen in beeld gebracht, maar ook de belangrijkste stappen die gedurende deze periode door het kind worden gezet. Op deze wijze kan de lezer de route volgen die kinderen afleggen op weg naar hun volwassenheid. Daarmee krijgt men ook oog voor de barrières die soms door kinderen moeten worden overwonnen, wat niet altijd onmiddellijk en vanzelf lukt.

Het verloop van die ontwikkeling kan per kind sterk verschillen. Toch zijn die verschillen geen reden tot ongerustheid zolang deze afwijkingen binnen bepaalde marges blijven. In dit boek worden die grenzen zo helder mogelijk aangegeven. Wanneer het gedrag van kinderen en jongeren buiten deze grenzen valt of dreigt te vallen neemt de kans toe dat er een probleem ontstaat. Dat is ook het moment waarop ouders, leerkrachten en andere volwasenen gaan twijfelen aan de gedragingen van het opgroeiende kind en aan hun eigen optreden. Dan heeft het zin dit boek ter hand te nemen.
Kinderen worden op verschillende manieren groot gebracht. Er is nu eenmaal niet één zaligmakende wijze van opvoeden. Wel is er een duidelijk verschil te maken tussen positieve en negatieve manieren om met kinderen om te gaan. In dit boek wordt uiteen gezet op welk fundament kinderen zich het beste ontwikkelen.

Voor ouders, leerkrachten en andere volwassenen die met jeugdigen te maken hebben geeft dit boek korte en gerichte informatie over uiteenlopende ontwikkelingsproblemen. Ook hulpverleners kunnen zich met behulp van dit boek snel de essentie van diverse problemen eigen maken.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.