Groei & Krimp

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789079812196
  • ISBN 10 9079812196
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Groei & Krimp: waar moeten we bouwen - en waar vooral niet? Een groot deel van de nieuwe huizen in Nederland is gebouwd op plekken waar er eigenlijk geen markt voor is. Dat geldt voor steden als Emmen en Ede, maar soms ook daarbuiten, zoals in Almere, Oost-Groningen en delen van Limburg. In steden als Amsterdam, Hilversum en Haarlem is juist te weinig gebouwd. Ook in en om de stad Amsterdam is te weinig gebouwd. In Groei & Krimp laten de economen Wouter Vermeulen Coen Teulings, Gerard Marlet en Henri de Groot zien dat de groei van steden op lange termijn onvoorspelbaar is en onafhankelijk van de omvang van een stad. Op kortere termijn zijn groei en krimp wel persistent: één procent meer groei nu leidt gemiddeld tot een half procent meer groei over tien jaar. ... Krimp is bovendien beter te voorspellen dan groei. Nieuwbouw in krimpgebieden is dan ook contraproductief en zet huizenprijzen nog verder onder druk. Concentratie van voorzieningen op een paar kansrijke locaties biedt meer soelaas. Over de auteursWouter Vermeulen is programmaleider Decentrale overheden bij het Centraal Plnabureau. Hij is verbonden aan het Spatial Economics Research Centre, London School of Economics. Coen Teulings is hoogleraar economie aan de University of Cambridge en aan de Universiteit van Amsterdam en voormalig directeur van het Centraal Planbureau. Hij schrijft een tweewekelijkse column in NRC. Gerard Marlet is directeur van onderzoeksbureau Atlas voor gemeenten, tevens verbonden aan de Utrecht School of Economics en de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder publiceerde hij bij VOC Uitgevers de bestseller \'De aantrekkelijke stad\'. Henri de Groot is hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij verbonden aan Ecorys.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.