Sociaal beleid en legitimiteit

Auteur Menno Fenger
Sociaal beleid en legitimiteit

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789079812998
  • ISBN 10 9079812994
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Waarom zou de ene burger meebetalen aan het pensioen, de uitkering of de verzorging van een ander? En verdient iedere burger collectieve steun, ook als deze een ongezonde leefstijl heeft of weigert om de handen uit de mouwen te steken? De Nederlandse verzorgingsstaat kent een omvangrijk vangnet voor sociale risicos als ziekte, ouderdom, invaliditeit en werkloosheid. Er zijn in de loop der jaren verschillende regelingen ontstaan. Altijd met herverdeling als uitgangspunt. Herverdeling tussen bijvoorbeeld gezonden en zieken, tussen ouderen en jongeren, tussen werkenden en werkzoekenden. Deze afgedwongen solidariteit is per definitie omstreden. Steeds vaker is er in de politiek en maatschappij discussie over de legitimiteit van de Nederlandse sociale zekerheid. Daar komt bij dat de samenleving ... sinds de opbouw van de verzorgingsstaat ingrijpend is veranderd. Ontzuiling, individualisme, vergrijzing, krimp om enkele fundamentele veranderingen te noemen vroegen en vragen om aanpassingen van sociaal beleid. Dat terwijl sociaal beleid zelf vaak juist niet dynamisch is. Dit boek maakt de balans op: hoe staat het de legitimiteit van sociaal beleid? De auteurs gaan gedetailleerd in op recente ontwikkelingen in de bijstand, de sociale werkvoorziening (Wsw) en de arbeidsmarkt voor buitenlandse arbeidskrachten (Wav). Ze laten zien dat sociaal beleid niet immuun is voor veranderingen in de opvattingen van burgers of veranderingen in de economie en de samenleving. Voortdurend worstelen beleidsmakers met de vraag of en hoe deze veranderingen vertaald kunnen en moeten worden in het beleid.'Sociaal beleid en legitimiteit. Achtergronden, ontwikkelingen en dilemmas' biedt een scherp inzicht in de legitimiteit van sociaal beleid. Het illustreert hoe beleidsmakers en politici omgaan met verschillende uitgangspunten, belangen en perspectieven op sociaal beleid. Het boek biedt daarmee belangrijke lessen voor legitiem sociaal beleid in de toekomst.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.