Gezamenlijke besluitvorming in zorg en welzijn

Auteur Carolien Smits en Jan S. Jukema
Gezamenlijke besluitvorming in zorg en welzijn

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089538000
  • ISBN 10 9089538003
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Veel veranderingen in het leven vragen om beslissingen. Die kunnen ingrijpend zijn en verstrekkende gevolgen hebben, voor mensen van alle leeftijden. De impact van een beslissing die een vitale oudere maakt kan net zo groot zijn als voor een jonge moeder. Het is niet altijd even gemakkelijk te kiezen, zeker als er meerdere min of meer gelijkwaardige opties zijn. Of wanneer betrokkenen verschillende opvattingen hebben over wat eigenlijk het probleem is en de mogelijke doelen. De keus voor het één heeft vaak weer gevolgen voor het ander. En wat vandaag zo duidelijk leek te zijn om te kiezen, kan een dag later er heel anders uitzien.Eigen beslissingen kunnen ook betekenis hebben voor anderen, zoals voor familieleden, vrienden, buurtbewoners, collega\'s en betrokken ... professionals. Besluitvorming over wonen, welzijn, gezondheid en zorg worden vaak in samenspraak met anderen genomen. Professionals kunnen een belangrijke rol vervullen in het ondersteunen van deze besluitvorming. In Gezamenlijke besluitvorming in zorg en welzijn reiken verschillende experts inzichten aan over besluitvorming in specifieke complexe situaties. Voorbeelden daarvan zijn mensen met dementie, alleenstaande ouderen die willen verhuizen, mensen die palliatieve zorg ontvangen of kinderen die aan een chronische ziekte lijden. Ieder hoofdstuk bevat casuïstiek en uitgewerkte handreikingen. Daarmee kunnen studenten en beginnende tot meer ervaren professionals in zorg en welzijn hun expertise in het faciliteren van besluitvorming vergroten en verdiepen.Carolien Smits is psycholoog en sociaal gerontoloog, en werkzaam als lector Beroepspraktijken Innoveren met Ouderen aan Hogeschool Windesheim. Jan S. Jukema is verpleegkundige (niet-praktiserend) en verplegingswetenschapper, en als associate lector verbonden aan het lectoraat Beroepspraktijken Innoveren met Ouderen. Daarnaast is hij hoofd van de opleiding Toegepaste Gerontologie aan de Hogeschool Windesheim.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.