Praktijkgids arbeidsrecht 2016

Redacteur G.A. Diebels en J.A. Buur
Praktijkgids arbeidsrecht 2016

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462153844
  • ISBN 10 9462153841
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de Praktijkgids Arbeidsrecht vindt u de informatie die u nodig heeft om in arbeidsrechtelijke zaken passende beslissingen te kunnen nemen. De toepassing van wettelijke rechten en plichten staat in deze publicatie centraal en u krijgt diverse tips en voorbeelden. Aan de orde komen: * de arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden; flexibele arbeidsovereenkomsten en andere alternatieve overeenkomsten inzake de arbeid; * rechten en plichten van werkgever en werknemer; * loon, vakantie en verlof; * ziekte, arbeidsongeschiktheid en re-integratie; * arbeidsomstandigheden, aansprakelijkheid en arbeidstijden; * einde van de arbeidsovereenkomst, waaronder opzegging, ontslag op staande voet, ontbinding. De editie 2016 is aangepast aan alle wijzigingen van het afgelopen jaar, zoals hierna deels is ... opgesomd. De belangrijkste daarvan is nog steeds de Wet Werk en Zekerheid. Deze wet die per 1 januari 2015 en 1 juli 2015 in werking is getreden heeft veel aspecten van het arbeidsrecht veranderd. In deze Praktijkgids zijn alle wijzigingen met betrekking tot deze wet meegenomen en waar mogelijk is jurisprudentie toegevoegd gerelateerd aan de WWZ. Aansluitend op de WWZ is in 2016 de Werkloosheidswet veranderd en is onder andere de uitkeringsduur verkort (in stappen) van 38 maanden naar 24 maanden. Met de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd zijn regels ingevoerd voor het verlengen, beëindigen en bij arbeidsongeschiktheid doorbetalen van loon ten aanzien van arbeidsovereenkomsten met werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben gepasseerd. Met ingang van 1 januari 2016 is de Wet flexibel werken van kracht. Deze wet vervangt de Wet aanpassing arbeidsduur en maakt het werknemers mogelijk om (na toestemming) tijd en plaats onafhankelijk te werken. Het aanpassen van de arbeidsduur blijft uiteraard gehandhaafd. Sinds 2015 zijn enkele regels hierin versoepeld. Per 1 januari 2016 is ook de Wet aanpak schijnconstructies in werking getreden. Met deze wet is beoogd bij te dragen aan het voorkomen van oneerlijke concurrentie tussen bedrijven, het versterken van de rechtspositie van werknemers en aan een beloning voor werknemers, conform wet- en regelgeving, collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO's) of afspraken bij individuele arbeidsovereenkomst. Ook zijn in deze editie weer diverse recente gerechtelijke uitspraken uit het afgelopen jaar opgenomen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.