Verkeersgegevens en artikel 13 Grondwet

Auteur Jan Smits en Bert-Jaap Koops
Verkeersgegevens en artikel 13 Grondwet

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462400900
  • ISBN 10 9462400903
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nu de telegraaf is verdwenen en het Internet is ingeburgerd, wil de wetgeverartikel 13 van de Grondwet - het brief-, telefoon- en telegraafgeheim- vervangen door een brief- en telecommunicatiegeheim. Momenteel beschermt artikel 13 Grondwet alleen de inhoud van communicatie, en niet verkeersgegevens, dat wil zeggen gegevens zoals wie met wie wanneer belt ofmailt. Maar hoe baken je verkeersgegevens af van inhoud van communicatie?Sommige verkeersgegevens zijn tegelijk inhoud, zoals de onderwerpsregel vaneen emailbericht, en vaak geven verkeersgegevens, zoals Internetadressen,informatienummers en locatiegegevens, zicht op de inhoud van communicatie.En naast het conceptuele onderscheid is er ook een technische uitdaging: kunje in de dynamische Internetcontext, waarin doorlopend nieuwe protocollenverschijnen, ... verkeersgegevens wel steeds technisch scheiden van de inhoudvan communicatie? Dit boek, dat geschreven is in opdracht van het ministerie van BinnenlandseZaken en Koninkrijksrelaties in het kader van de herziening van artikel13 Grondwet, geeft antwoord op de vraag in hoeverre het mogelijk is omverkeersgegevens en inhoud van communicatie nu en in de nabije toekomstvoldoende scherp af te bakenen, zowel in technische als in juridische zin. Hetbiedt een integrale reflectie op het onderscheid tussen verkeersgegevensen communicatie-inhoud in een sterk aan veranderingen onderhevigcommunicatielandschap. De visie die hierin wordt gepresenteerd op de betekenisen de (on)houdbaarheid van het onderscheid tussen verkeersgegevens eninhoud is niet alleen van belang voor de herziening van artikel 13 Grondwet,maar ook voor de verdere ontwikkeling van het straf(proces)recht en hetbestuursrecht rond elektronische communicatie in de toekomst.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.