Teksten Warenwet 2016-2017

Auteur M.A. Vugt en M. Kunst
Teksten Warenwet 2016-2017

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012398022
  • ISBN 10 9012398029
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit gebruiksvriendelijke boek is bestemd voor iedere producent, consument, student of anderszins geïnteresseerde die op de hoogte wil zijn van de belangrijkste Nederlandse en Europese regels voor levensmiddelen. De Warenwet en diverse verordeningen van de Europese Unie stellen uitvoerige eisen aan het bereiden en verhandelen van levensmiddelen. De samenstellers hebben een selectie gemaakt uit deze uitgebreide regelgeving. In deze twaalfde druk treft u aan de algemene regels die gelden voor alle levensmiddelen, alsmede de belangrijkste specifieke bepalingen voor enkele groepen levensmiddelen. Zo zijn er voorschriften te vinden voor onder andere bereiding en behandeling, hygiëne(codes), additieven, etikettering, genetisch gemodificeerde levensmiddelen, doorstraalde ... waren, producten voor bijzondere voeding, vitamines, mineralen en verontreinigingen. Ook zijn diverse Europese verordeningen opgenomen, zoals de verordeningen inzake hygiëne (verordeningen (EG) 852/2004 en (EG) 853/2004), de verordening inzake voedings- en gezondheidsclaims (verordening (EG) 1924/2006), de verordening inzake de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten (verordening (EU) 1169/2011) en de verordening inzake voor zuigelingen en peuters bedoelde levensmiddelen, voeding voor medisch gebruik en de dagelijkse voeding volledig vervangende producten voor gewichtsbeheersing(verordening (EU) 609/2013). Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook opgenomen verordening (EG) 178/2002 (algemene beginselen van levensmiddelenwetgeving, oprichting van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en procedures voor voedselveiligheid) en verordening (EG) 882/2004 inzake officiële controles op onder andere levensmiddelen. Nieuw in deze editie zijn onder andere de Europese verordening (EU) 2015/2283 betreffende nieuwe voedingsmiddelen en het Warenwetbesluit bijzondere voeding 2016 ter uitvoering van verordening (EU) 609/2013. Iedere tekst is voorzien van trefwoorden in de marge. Afsluitend is een lijst met nuttige adressen opgenomen, inclusief enkele vindplaatsen op internet.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.