Hoofdstukken van bestuursrecht

Hoofdstukken van bestuursrecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013119404
  • ISBN 10 9013119409
  • Druk 16
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De zestiende druk van Hoofdstukken is de eerste druk die bij Kluwer verschijnt. De vorige vijftien drukken zijn bij Reed Business Media verschenen. In deze nieuwe druk is het een en ander veranderd: Allereerst is de verdeling over grote en kleine letters systematisch bezien. Dat betekent voor studenten het volgende. Men zal - afhankelijk van de instructie door de docenten - de grote letters moeten 'kennen', maar het verdient sterke aanbeveling de kleine letters de eerste keer ook goed door te nemen: die geven voorbeelden en verdere uitwerking, waardoor de grote letters meer gaan 'leven'. Voor docenten en practici geldt dat ook zij om te beginnen geïnteresseerd zullen zijn in de grote letters. Maar voor meer diepgang en detail zijn voor hen de kleine letters en de noten ...ten minste zozeer van belang. Daarin veel relevante jurisprudentieverwijzingen en literatuur. Wetgeving, jurisprudentie en literatuur zijn verwerkt tot mei 2014. De ontwikkelingen sinds de vorige druk, maar ook voortschrijdend inzicht van de bewerkers - soms gestimuleerd door opmerkingen van lezers; zo hebben prof. Rogier van de EUR en zijn vakgroep de nodige opmerkingen ingezonden, met een bijzonder accent op hoofdstuk 10, waarvan wij dankbaar gebruik hebben gemaakt -, hebben tot de nodige aanpassingen geleid. In hoofdstuk 7 zijn twee extra rechtsbeginselen opgevoerd: het transparantiebeginsel en het verdedigingsbeginsel. De eerste paragrafen van hoofdstuk 10 (handhaving) zijn om didactische redenen ingrijpend geherstructureerd. Bij de hoofdstukken 13 e.v., over rechtsbescherming en schadevergoedingsrecht, gaf de Wet aanpassing bestuursrecht aanleiding om niet alleen de inhoud maar ook de presentatie kritisch te bezien. Dat heeft geleid tot meer maar kortere hoofdstukken met heel wat herschikking (en in totaal wat minder tekst), waarmee de toegankelijkheid heeft gewonnen. Bij het onderwerp nadeelcompensatie moesten huidig en toekomstig recht worden beschreven, nu de nieuwe titel 4.5 van de Awb, Nadeelcompensatie, al wel in het Staatsblad staat maar nog niet in werking is getreden. De planschadevergoeding is niet meer als afzonderlijk onderwerp behandeld, nu de nieuwe Wet ruimtelijke ordening deze in de sleutel van de nadeelcompensatie heeft gezet; de planschadevergoeding kon bij dat onderwerp dus worden meegenomen. Minder

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.