Werken met supply chain management

Auteur Walther Ploos van Amstel en A.R. van Goor
Werken met supply chain management

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789020733297
  • ISBN 10 902073329X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Supply Chain Management (SCM) is een onderwerp dat zich in een groeiende belangstelling mag verheugen. In dit boek motiveren de auteurs dat SCM vooral vanuit afnemersperspectief moet worden bekeken. Zij beschouwen SCM in de eerste plaats als bedrijfskunde op ketenniveau.Het boek is opgebouwd uit drie delen. Bij de missie gaan we in op belangrijke trends zoals supply chain complexity, lean & agile supply chains, maar ook op supply chain risk management. We formuleren een integraal model en motiveren waarom we in dit boek nogal focussen op de logistieke aspecten van supply chain management.Voor SCM achten wij de interfaces tussen functionele gebieden belangrijker dan ieder van die functies op zich. We gaan dieper in op retail SCM, E-business in de supply chain, SCM Upstream en de ICT-aspecten ... van een supply chain. In het derde en laatste gedeelte bespreken we de implementatie van SCM. Daarbij is het van belang om te weten welke partij zich op basis van welke motieven ketenregisseur mag noemen. SCOR en Balanced Score Card worden veel gebruikt bij ketenbesturing en ontbreken dan ook niet in dit boek. Met een stappenplan wordt daadwerkelijk inhoud gegeven aan de titel Werken met SCM en dat vormt de afronding van dit boek.Ieder hoofdstuk is voorzien van vele praktijkvoorbeelden en eindigt met een actuele business-case.Het boek is een verdieping op de leerstof van de uitgaven Werken met logistiek en Werken met distributielogistiek.Het behandelt een problematiek die zeer richtinggevend is voor de continu it van vele ondernemingen.Werken met Supply Chain Management richt zich op studenten van de opleiding Logistiek en Economie, Logistiek en Technische Vervoerskunde en studenten van andere opleidingen met logistiek als specialisatie. Daarnaast richt het boek zich op de praktijkbeoefenaar.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.