Veranderd leven

Auteur J.H.W. Palm
Veranderd leven

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023233015
  • ISBN 10 9023233018
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Mensen kunnen door uiteenlopende zaken hersenletsel krijgen. Soms treedt dit van de ene op de andere dag op, soms is er sprake van een geleidelijke achteruitgang die jaren kan bestrijken.Wanneer iemand door een CVA (hersenbloeding, herseninfarct), traumatisch hersenletsel (door ongeval of mishandeling), een hersentumor, het syndrooom van Korsakov, m.s. of de ziekte van Parkinson hersenletsel oploopt, verandert zijn leven en dat van zijn directe omgeving vaak dramatisch.Er kunnen problemen ontstaan op allerlei gebied van het menselijk functioneren: de motoriek kan aangetast zijn, maar ook op cognitief, emotioneel en sociaal gebied kunnen de veranderingen enorm zijn. Het zijn vooral de uiterlijk niet waarneembare gevolgen van hersenletsel die het dagelijks functioneren bepalen en bemoeilijken.Na ... ontslag uit het ziekenhuis of revalidatiekliniek volgt het proces van het leren omgaan met de lichamelijke en/of geestelijke gevoilgen van hersenletsel. Daaraan zal nooit een einde komen. Voor veel mensen met hersenletsel betekent omgaan met de gevolgen daarvan een dagelijks terugkerende strijd. Vooral wanneer dat hersenletsel leidt tot verandering in woon- en werksituatie, dagbesteding, relaties tot partner, ouders en gezinsleden, familie en vrienden. Naast hulp van de naaste omgeving is ook vaak hulp nodig van professionele hulpverleners in o.a. woonvormen en aktiviteitencentra voor lichamelijk ghandicapten, voorzieningen voor geestelijk gehandicapten, psychiatrische voorzieningen, verpleeghuizen, bejaardenhuizen en de dak- en thuislozenzorg. Om een goed hulpaanbod te kunnen leveren dienen werkers van deze instellingen, maar ook van de instellingen waar de mensen in eerste instantie verblijven (zoals algemene ziekenhuizen en revalidatieklinieken) kennis te hebben van de gevolgen van hersenletsel op gedragingen. Dit voorkomt dat onvermogen voor onwil gehouden wordt, hetgeen kan leiden tot veel onnodige irritaties en frustaties bij de persoon met het hersenletsel en de hulpverleners.Als zodanig biedt Veranderd Leven ondersteuning aan professionale hulpverleners zoals groepsleiders, activiteitenbegeleiders, maatschappelijk werkenden, geestelijke verzorgers, verpleegkundigen, logopedisten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. De in het boek beschreven gedragsmatige aspecten van niet aangeboren hersenletsel kunnen ook aanknopingspunten bieden ten behoeve van hulpverlening door artsen, orthopedagogen en psychologen. Daarnaast is het boek van belang voor hen die zelf nauw betrokken zijn bij de problematiek van niet aangeboren hersenletsel.3e druk

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.