Psychische ziekten en problemen onder allochtone Nederlanders

Auteur Cor Hoffer
Psychische ziekten en problemen onder allochtone Nederlanders

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023245964
  • ISBN 10 9023245962
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

"In de gezondheidszorg worden begrippen als cultuur en religie bijna dagelijks gebruikt, maar het is hulpverleners lang niet altijd duidelijk wat hiermee wordt bedoeld en hoe zij ermee om moeten gaan. Het boek 'Psychische ziekten en problemen onder allochtone Nederlanders' is gebaseerd op een cultureel antropologisch en kwalitatief sociologisch onderzoek naar de manier waarop allochtone Nederlanders psychische klachten beleven en proberen op te lossen. Aan de hand van opgetekende uitspraken van geïnterviewde personen beschrijft de auteur wat cultuur en religie betekenen en hoe deze begrippen doorwerken in de beleving van psychische ziekten en hulpzoekgedrag. Daarbij worden twee thema¿s belicht. Het eerste is de migratiegeschiedenis van de relatief grootste allochtone bevolkingsgroepen. A ...an de orde komen de culturele en religieuze diversiteit en veranderingen binnen die groepen, de rol van volksgeloof en religieuze geneeswijzen en hun verstandhouding met de 'reguliere' zorg. Het tweede thema heeft betrekking op de psychische, sociale en culturele problemen. Hier bespreekt de auteur hoe de geïnterviewde personen die problemen zelf ervaren en op welke wijze zij hulp zoeken. Er is tevens aandacht voor aspecten van identiteitsontwikkeling en voor de psychische problemen die daarmee (kunnen) samenhangen. Psychische ziekten en problemen onder allochtone Nederlanders biedt hulpverleners en cliënten aanknopingspunten om elkaars visie, verwachtingen en handelingen te begrijpen: de grondslag voor een adequate communicatie en hulpverlening. Dr. C.B.M. Hoffer (1955) is cultureel antropoloog en socioloog. Hij is als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker en trainer interculturele communicatie werkzaam bij GGZ-organisatie Parnassia Bavo Groep."

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.