Nadeelcompensatie

Auteur Tineke ten Have en Jolande Thoonen
Nadeelcompensatie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789491930034
  • ISBN 10 9491930036
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nadeelcompensatie, Jurisprudentie 01.01.2013 - 01.01.2014 geeft een thematisch inzicht in Nadeelcompensatie door de samenvatting en rangschikking van relevante jurisprudentie. Het brengt aan de hand van een groot aantal uitspraken de actuele stand van de rechtspraak fijnmazig in kaart. Actuele en verrassende ontwikkelingen worden uitgelicht. Elk overheidsorgaan verricht met grote regelmaat handelingen die gericht zijn op het algemeen belang. Ook rechtmatig overheidshandelen kan voor burgers en bedrijven naast voordelen ook nadelen hebben. Als door zo'n nadeel sprake is van schade kan deze schade in bepaalde gevallen vergoed worden onder de noemer nadeelcompensatie. Nu - dat is per mei 2014 - geldt voor compensatie van nadeel door rechtmatig overheidshandelen nog geen specifieke wettelijke ... regeling in formele zin. Ook zonder specieke wettelijke regeling kan de overheid gehouden zijn de nadelen van een overheidshandeling te compenseren. Voor de beoordeling van nadeelcompensatie vormt de jurisprudentie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: AbRS) een toetsingskader. Met dit boek kunt u de relevante jurisprudentie per thema terugvinden. De praktijk kijkt uit naar de vervolguitspraak inzake Wouwse Tol. Intussen laat een aantal uitspraken de AbRS in 2013 al een nuancering zien naar aanleiding van de uitspraak inzake Wouwse Tol (2012). Zoals de spraakmakende jurisprudentie over nadeelcompensatie wegens de afsluiting van de Hollandse Brug, de herinrichting van het stadscentrum van Vlissingen en kustversterking. Kortom: in 2013 heeft de AbRS een aantal belangwekkende uitspraken over nadeelcompensatie gedaan, onontbeerlijk voor de dagelijkse praktijk van adviseurs en overheidsorganen. Deze uitspraken zijn in Nadeelcompensatie, jurisprudentie 2013 samengevat en gerangschikt op thema. Bij tussenuitspraken uit 2013 verwijzen de auteurs (waar van toepassing) in een voetnoot naar de vervolguitspraak onder vermelding van vindplaats/zaaknummer. Het boek biedt adviseurs en overheidsorganen een actueel en overzichtelijk naslagwerk waarin belangrijke rechtspraak op overzichtelijke wijze in kaart is gebracht en is daarmee onmisbaar voor de beoordeling van aanvragen om nadeelcompensatie. Auteurs: mr. ing. J.J. Thoonen en mr. T ten Have

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.